Ειδήσεις

“Να βελτιωθούν οι όροι αδειοδότησης των Περιφερειακών Σταθμών”

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες στις Επιτροπές της Βουλής μίλησε ο Βουλευτής Ηλίας Καματερός.

Ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής ζήτησε:

1ον βελτίωση των όρων αδειοδότησης των περιφερειακών σταθμών, τόσο ως προς τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων όσο και ως προς το ύψος και τη δέσμευση του μετοχικού κεφαλαίου. Ιδιαίτερα για το νησιωτικό χώρο επισήμανε ότι δε μπορεί να ισχύουν οι ίδιοι όροι εξαιτίας γεωγραφικής πολυδιάσπασης, μικρότερου πληθυσμού και μικρού διαφημιστικού προϊόντος.

2ον εξαίρεση των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών από τους αυστηρούς όρους αδειοδότησης, ειδικά αυτών που ήδη λειτουργούν, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Όσον αφορά στα Δημοτικά ΜΜΕ ο Ηλίας Καματερός ζήτησε να προβλεφθεί η δυνατότητα μεταφοράς στον οικείο Δήμο των εργαζόμενων σε Δημοτικό Μέσο Ενημέρωσης που σταματά τη λειτουργία του.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, από τις συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής. Το Σάββατο θα ολοκληρωθεί η συζήτηση και η ψήφισή του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου