Στις 30 Μαρτίου 2018 θα διενεργηθεί ο πλειοδοτικός διαγωνισμός από την ΔΕΡΜ Α.Ε. για την παραχώρηση σε ιδιώτη του ιστορικού τουριστικού συγκροτήματος που περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία «ΕΛΑΦΟΣ» & «ΕΛΑΦΙΝΑ» και «ΕΛΑΦΑΚΙ» στο πλαίσιο της αξιοποίησης –συνολικά- των εγκαταστάσεων του Προφήτη Ηλία.
Όπως έγραψε η «δ», η ΔΕΡΜ Α.Ε. που έχει αναλάβει την διεκπεραίωση της διαδικασίας, θέτει ως προϋπόθεση για την μίσθωση των δύο ακινήτων σε ιδιώτη, να επενδυθεί κατ’ ελάχιστον το ποσό των 800.000 ευρώ για την αποκατάστασή τους.
Θυμίζουμε ότι με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, το τουριστικό συγκρότημα χαρακτηρίστηκε ως ιστορικός τόπος.
Η διάρκεια της σκοπούμενης μίσθωσης ορίζεται εικοσαετής, αρχής γενομένης από την κατάρτισή της.
Ως χρήση των χώρων του μισθίου ορίζεται αποκλειστικά αυτής της λειτουργίας τους ως ξενοδοχείου αναφορικά με τα ακίνητα με την ονομασία «ΕΛΑΦΟΣ» & «ΕΛΑΦΙΝΑ» και για το ακίνητο με την ονομασία «ΕΛΑΦΑΚΙ» ως επιχείρησης μαζικής εστίασης παρασκευής και προσφοράς πλήρους γεύματος ή οργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων ή επιχείρησης αναψυχής μετά ή χωρίς παιδότοπο.
Το ελάχιστο προσφερόμενο μίσθωμα δεν δύναται να είναι μικρότερο από ποσοστό 10% επί των κάθε είδους ακαθαρίστων εσόδων από τη λειτουργία των χώρων, με ελάχιστο σε κάθε περίπτωση εγγυημένο ποσό ετήσιων ακαθαρίστων εσόδων αυτό των € 260.000,00 €, πλέον του συνόλου του εκάστοτε ισχύοντος τέλους χαρτοσήμου επί του ποσού αυτού.
Η δημοπρασία θα είναι δημόσια και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου Ρόδου στις 30/03/2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ. ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.
Μετά το Πάσχα η προκήρυξη για το «Όασις»
Την ίδια ώρα, η ΔΕΡΜ Α.Ε. ετοιμάζει κι άλλες προκηρύξεις για την εκμίσθωση και παραχώρηση προς εκμετάλλευση καταστημάτων που διαχειρίζεται.
Έπειτα από τον πρόσφατο διαγωνισμό για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου στην πλατεία Χριστοφόρου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, που βρίσκεται απέναντι από το Νεώριο, μετά το Πάσχα αναμένεται η προκήρυξη και για το κατάστημα «Όασις», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κοδριγκτώνος και Βενετοκλέων, προκειμένου να παραχωρηθεί η χρήση του.
Όπως είναι γνωστό, σε αυτό το ακίνητο, εμπλέκεται το Υπουργείο Πολιτισμού το οποίο το έχει παραχωρήσει στο Δήμο Ρόδου.
Το κατάστημα παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια, και θα λειτουργήσει ως εστιατόριο υπό μορφή παραχώρησης και όχι εκμίσθωσης. Η ΔΕΡΜ Α.Ε. θέλει να είναι έτοιμο για να λειτουργήσει την φετινή τουριστική σεζόν, ώστε να μπορέσει αφενός να αξιοποιηθεί και αφετέρου να έχει τα προσδοκώμενα έσοδα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ