- Η 14χρονη Αγγελίνα Τσιαντζή Μαντέ, μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον διεθνή διαγωνισμό πιάνου WPTA Italy International Piano Competition 2026.
- Η νεαρή πιανίστρια έχει διακριθεί και σε άλλους διεθνείς διαγωνισμούς, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, τη Σαντορίνη, τόπο καταγωγής της, και τη Ρόδο, όπου φοιτά.
- Σπούδασε πιάνο με τον πατέρα της, καθηγητή στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου, και με την καθηγήτρια Αγαθή Λεϊμονή στη Schola Cantorum de Paris.
- Η βράβευσή της και η συμμετοχή της στη συναυλία των νικητών πραγματοποιήθηκαν στις 15 Οκτωβρίου 2026, στο Auditorium Yehudi Menuhin του Universidad Alfonso X el Sabio στη Μαδρίτη.
Μία σημαντική διάκριση έλαβε από την Παγκόσμια Ένωση Καθηγητών Πιάνου (World Piano Teachers Association – WPTA) η 14χρονη Ελληνίδα πιανίστρια Αγγελίνα Τσιαντζή Μαντέ, μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, καθώς κατέκτησε τη 2η θέση στον διεθνή διαγωνισμό WPTA Italy International Piano Competition 2026. Η επιτυχία της σημειώθηκε ανάμεσα σε συμμετέχοντες υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο, αποτελώντας έναν ακόμη σημαντικό σταθμό στην έως τώρα καλλιτεχνική της πορεία.
Μια διάκριση που τιμά τη Σαντορίνη και τη Ρόδο
Η Αγγελίνα σπουδάζει πιάνο με τον πατέρα της, Γιώργο Τσιαντζή, καθηγητή πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου, ο οποίος της έχει εμφυσήσει την αγάπη του για το πιάνο, καθώς και με τη διακεκριμένη καθηγήτρια Αγαθή Λεϊμονή στην ιστορική και διάσημη Schola Cantorum de Paris.
Σε ηλικία μόλις 14 ετών, έχει ήδη διακριθεί σε πολλαπλούς διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς, εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα, τη Σαντορίνη – τον τόπο καταγωγής της – καθώς και τη Ρόδο, όπου φοιτά στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου, το μοναδικό μουσικό σχολείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Εκεί καλλιεργεί τις μουσικές της δεξιότητες παράλληλα με τη γενική σχολική της εκπαίδευση.
Η βράβευση της Αγγελίνας από την Παγκόσμια Ένωση Καθηγητών Πιάνου αποτελεί λόγο υπερηφάνειας για τη Σαντορίνη και τη Ρόδο. Παράλληλα, η διεθνής αυτή διάκριση αναδεικνύει τη σημασία της μουσικής παιδείας στην ανάπτυξη και την εξέλιξη νέων ταλέντων, καθώς και τις δυνατότητες των νέων Ελλήνων μουσικών να ξεχωρίζουν με τις επιδόσεις τους σε διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς.
Η τελετή βράβευσης στη Μαδρίτη
Η διάκριση επισφραγίστηκε στη Μαδρίτη την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2026, κατά την τελετή απονομής των βραβείων και τη συναυλία Gala των νικητών (Winners’ Gala Concert).
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Auditorium Yehudi Menuhin του Universidad Alfonso X el Sabio (UAX) στη Μαδρίτη, στο οποίο εδρεύει η πανεπιστημιακή Σχολή Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών (Facultad de Música y Artes Escénicas), η μοναδική πανεπιστημιακή σχολή αυτού του αντικειμένου στην Ισπανία.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Αγγελίνα τιμήθηκε από την Παγκόσμια Ένωση Καθηγητών Πιάνου και συμμετείχε στη συναυλία των νικητών μαζί με επιλεγμένους διακριθέντες από τις διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες του διαγωνισμού.
Η παρουσία εκπροσώπων της WPTA Ιταλίας και Ισπανίας
Η παρουσία εκπροσώπων των εθνικών τμημάτων της Παγκόσμιας Ένωσης Καθηγητών Πιάνου (WPTA) από την Ιταλία και την Ισπανία προσέδωσε ιδιαίτερο θεσμικό κύρος στην εκδήλωση.
Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν η Cristina Cavalli, εκπρόσωπος του ιταλικού τμήματος της WPTA, ο Καθηγητής Giuseppe Devastato, εκπρόσωπος του ισπανικού τμήματος, καθώς και η Carla F. Benedicto, συνθέτρια, πιανίστρια και μουσικολόγος, διευθύντρια της Σχολής Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του UAX.
Το Ίδρυμα Alink-Argerich και η πρόσκληση για masterclasses στο Μιλάνο
Η WPTA Italy είναι μη κερδοσκοπικός φορέας και συνδέεται με το Ίδρυμα Alink-Argerich (Alink-Argerich Foundation), το οποίο ιδρύθηκε από τον Gustav Alink και τη διεθνούς φήμης πιανίστρια Martha Argerich και αποτελεί σημείο αναφοράς στον διεθνή χώρο των διαγωνισμών πιάνου.
Στο πλαίσιο της διάκρισής της, η Αγγελίνα προσκλήθηκε επίσης να συμμετάσχει σε masterclasses της WPTA στο Μιλάνο, αποκτώντας μια ακόμη ευκαιρία για περαιτέρω μουσική κατάρτιση και καλλιτεχνική εξέλιξη.
Από το Carnegie Hall και το Walt Disney Concert Hall στη Μαδρίτη
Η νέα αυτή επιτυχία έρχεται σε συνέχεια των εμφανίσεών της σε δύο εμβληματικές αίθουσες συναυλιών των Ηνωμένων Πολιτειών: το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και το Walt Disney Concert Hall του Λος Άντζελες, όπου είχε επίσης βραβευθεί σε διαγωνισμούς παγκόσμιας εμβέλειας.
Οι εμφανίσεις αυτές, μαζί με τη νέα διάκριση στη Μαδρίτη, αναδεικνύουν τη σταθερή παρουσία της νεαρής πιανίστριας σε διεθνείς μουσικές διοργανώσεις.
Δείτε την εμφάνισή της στη Μαδρίτη
Παρακολουθήστε ένα απόσπασμα από την εμφάνιση της Αγγελίνας Τσιαντζή Μαντέ στη Μαδρίτη, στο Winners’ Gala Concert:








































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.