Ο Δήμαρχος Ρόδου κος. Φώτης Χατζηδιάκος συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου με τον επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών κο. Μιχάλη Κόκκινο. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συνεργασία του Δήμου Ρόδου με τη ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού  για την από κοινού υλοποίηση ενός ευρύτατου προγράμματος δράσεων.

Η συνάντηση αυτή έγινε σε συνέχεια της απόφασης  της Γενικής Γραμματείας να τεθούν υπό την αιγίδα της οι δράσεις του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών του Δήμου Ρόδου, που θα πραγματοποιηθούν για τον απόδημο Ελληνισμό  το 2017.

Μέρος  της συνεργασίας αποτελούν οι λογοτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις του Κέντρου που θα πραγματοποιηθούν στις ελληνικές κοινότητες της Τεργέστης και της Μεσσίνας στη Σικελία, με αποστολή ελληνικής αντιπροσωπείας  που περιλαμβάνει συγγραφείς αλλά και εκπροσώπους του Δήμου Ρόδου.

Ο κος. Χατζηδιάκος τόνισε ότι τα πολιτιστικά αγαθά αποτελούν τη φλόγα που έχει κρατήσει ζωντανό το κύτταρο του ελληνισμού στις απόδημες κοινότητες, και ότι αποτελεί θεσμική ευθύνη η στήριξη τέτοιων δράσεων, ειδικότερα για τους Ρόδιους, με την πλούσια πολιτιστική και διαπολιτισμική παράδοση άνω των 2.500 χρόνων. Ο Δήμαρχος στο τέλος της συνάντησης ευχαρίστησε τον κο. Κόκκινο προκαταβολικά για τη συνεργασία και τη στήριξη των πρωτοβουλιών του Δήμου Ρόδου.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ