Ειδήσεις

Δήλωση του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη με αφορμή την ανακοίνωση του ΥΠΠΕΘ για τις μετεγγραφές

«Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη μετεγγραφή στα αδέλφια που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια αποτελεί πράξη κοινωνικής ευαισθησίας αλλά και ουσίας. Στηρίζει έμπρακτα τις οικογένειες στις νησιωτικές περιοχές»

«Η ανακοίνωση στη Βουλή από τον Υπουργό Παιδείας για την άμεση νομοθετική ρύθμιση για μετεγγραφή στα αδέλφια που σπουδάζουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποτελεί μια ουσιαστική παιδαγωγική και κοινωνική πρωτοβουλία, που θα διευκολύνει τις Ελληνικές οικογένειες να ανταπεξέλθουν στα μεγάλα κόστη συντήρησης πολλαπλών νοικοκυριών. Είναι δέσμευσή μας, ώστε κάτω από ένα εισοδηματικό όριο, οι φοιτητές να μπορούν να έρχονται εκεί που ζουν οι οικογένειες τους.

Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που με την απόφαση αυτή, δίνεται λύση σε ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα, που απασχολεί ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας στη νησιωτική χώρα. Οι νησιώτες, πέραν των άλλων δυσκολιών, αντιμετωπίζουν και το υψηλό κόστος μετακίνησης λόγω των ιδιαίτερων συγκοινωνιακών συνθηκών των νησιών, το οποίο βαρύνει ακόμα περισσότερο τα νοικοκυριά στην περίπτωση που τα αδέλφια έχουν εισαχθεί σε Σχολές διαφορετικών πόλεων. Η νομοθετική αυτή ρύθμιση, διασφαλίζει στο μέγιστο το δικαίωμα της ειδικής φροντίδας των πιο ευαίσθητων στρωμάτων της κοινωνίας από την Πολιτεία. Ταυτόχρονα, καταδεικνύει τη συνέπεια με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ισότιμη  μεταχείριση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους πολίτες της στην Περιφέρεια. Με αυτή τη λογική θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Θέτοντας τον «πήχυ» ακόμα πιο ψηλά. Αναλαμβάνοντας νέες πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στη νησιωτική χώρα, με στόχο τη δημιουργία ενός συνολικού – ολοκληρωμένου – σχεδίου για την Παιδεία στις νησιωτικές περιοχές, που οι τοπικές κοινωνίες περιμένουν».

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου