Ο πρωθυπουργός απέδειξε με τη σημερινή του ομιλία στα μέλη του κόμματος του, ότι μισεί την αυτοδιοίκηση, τονίζει σε ανακοίνωση της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

«Προφανώς του έχει μείνει απωθημένο η αποδοκιμασία της υποψηφιότητας του για δήμαρχος της Αθήνας, πριν μερικά χρόνια.Όμως δεν μπορεί ένας θεσμός όπως η αυτοδιοίκηση αλλά και οι τοπικές μας κοινωνίες, να είναι δέσμιοι των απωθημένων οποιουδήποτε» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να διαλύσει την αυτοδιοίκηση, γιατί δεν μπορεί να την ελέγξει.

Συγκεκριμένα καταγγέλλει ότι με «μπροστινό» τον κ. Σκουρλέτη προωθεί ένα νομοσχέδιο,  που οδηγεί τους δήμους σε ακυβερνησία. «Θέλει να λειτουργούν  τα δημοτικά συμβούλια όπως οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και οι δήμοι,  να ελέγχονται ασφυκτικά από το κεντρικό κράτος. Ενώ ο ίδιος λειτουργεί όπως ο λύκος της λαϊκής παροιμίας, που χαίρεται στην αναμπουμπούλα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» ανέδειξε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης και πίσω από τα ευγενικά χαμόγελα του κ πρωθυπουργού κρύβεται η πιο αντιδημοκρατική, καθεστωτική νοοτροπία που γνώρισε ποτέ η χώρα, υπογραμμίζει η ΚΕΔΕ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ