Ρεπορτάζ

Συντονισμένες ενέργειες για να ανεγερθεί ο Ναός του Πολιούχου της Ρόδου

«Φως στο τούνελ» για την στέγαση του Πολιούχου της πόλεως Ρόδου, Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, αρχίζει να φαίνεται μετά την σχετική παρέμβαση του ιδίου του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη προς το υπουργείο Οικονομικών.
Αυτό αποκάλυψε χτες, σε συνέντευξη Τύπου ο εντεταλμένος Αναβάθμισης Σχολικών Μονάδων, Παραλιών και Κοιμητηρίων Ρόδου κ. Θανάσης Στάμος, λέγοντας τα εξής:
«Σε συνάντηση που έγινε στην Αθήνα στο υπουργείο Οικονομικών με τον κ. Απόστολο Βεζυρόπουλο, όπου ήταν παρών και ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, φάνηκε ότι θα βρεθεί άμεσα λύση για την έναρξη κατασκευής του Ναού, μέσα στο Πανορθόδοξο. Κι αυτό γιατί, ο χρόνος παραχώρησης μέσα στον οποίον έπρεπε να υλοποιηθεί η κατασκευή είχε παρέθλει (λόγω των γνωστών καθυστερήσεων με τις νομικές προσφυγές, που κρατούν εδώ και χρόνια). Ο κ. Βεζυρόπουλος, δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Οικονομικών, θα προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση της παραχώρησης προς την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου για πέντε χρόνια –κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση του Ναού που θα στεγάσει τον Πολιούχο της πόλεως Ρόδου, Άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο, μέσα στο Πανορθόδοξο Κέντρο. Μπορεί πάντως, να ξεκινήσει αυτό ξεχωριστά χωρίς τις κατασκευές για το υπόλοιπο Πανορθόδοξο Κέντρο…»

ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ
ΜΟΝΑΔΩΝ
Ενημερώνοντας σχετικά με τα θέματα της αρμοδιότητάς του, ο κ. Στάμος αναφέρθηκε στις σχολικές μονάδες, τονίζοντας τα εξής:
«Εξ αρχής, το πρώτο θέμα που είχε ψηλά στην ατζέντα του ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, ήταν τα σχολεία. Αυτή την στιγμή είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως με συντονισμένες ενέργειες. τόσο ημών των υπευθύνων όσο και του αντιδημάρχου κ. Στράτου Καρίκη και των συναρμοδίων υπηρεσιών, τακτοποιήθηκαν όσες αυθαιρεσίες είχαν εντοπιστεί σχετικά με τις άδειες λειτουργίας στα κυλικεία κ.λπ. Ήδη έχουν τακτοποιηθεί και αποκατασταθεί οι αυθαιρεσίες σε 104 σχολεία στο νησί και με την σχετική απόφαση του δημάρχου Ρόδου».
Ο κ. Στάμος, αναφέρθηκε και σε μια σειρά παρεμβάσεων που έχουν ξεκινήσει στις σχολικές μονάδες (αισθητικές, λειτουργικές και ενεργειακές) ενώ ολοκληρώνεται και το Βιοκλιματικό Σχολείο της Κρεμαστής –όπου υπήρχε σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα.
«Επιπλέον, έχουμε κάνει παρεμβάσεις και στους περιβάλλοντες χώρους των σχολείων ώστε τα παιδιά να κινούνται με ασφάλεια. Βεβαίως, προσπαθούμε να τακτοποιήσουμε και άλλες εκκρεμότητες, όπως οι παιδικές χαρές, οι χλοοτάπητες και οι χώροι υγιεινής. Ευτυχώς, αρκετές εργολαβίες ‘τρέχουν’ οπότε μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός θα είμαστε σε καλύτερη θέση».

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Αναφορικά με τις παραλίες ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, ο κ. Στάμος επισήμανε τα εξής: «Βρισκόμαστε ακόμη σε αναμονή της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει την παραχώρηση των παραλιών. Από την δική μας πλευρά, πιέζουμε για να είναι μεγαλύτερη των δύο ετών, ώστε να δίνει την ευχέρεια να μπορεί κάποιος να κάνει σοβαρές παρεμβάσεις και να μην πιέζεται από τον χρονικό περιορισμό. Ο δήμαρχος κ. Καμπουράκης είχε μια σημαντική συνάντηση στην Αθήνα για το θέμα και προς το παρόν, η δέσμευση που έλαβε είναι ότι το αργότερο έως το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχει τελειώσει, διότι αναμένεται και μια νομοθετική ρύθμιση που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες και θα είναι βελτιωμένη σε σχέση με ό,τι ισχύει σήμερα. Επιπλέον, προχωράμε με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων και με τους αντιπεριφερειάρχες, σε καθαρισμούς των παραλιών. Ήδη έχουν καθαριστεί οι κεντρικές παραλίες και θα συνεχίσουμε». Πρόσθεσε πάντως ότι έχει προχωρήσει και ο χωροταξικός σχεδιασμός με τα πόστα τα οποία θα δοθούν για όσους ενδιαφέρονται για το ‘προτιμησιακό καθεστώς’ ώστε να γίνει μια ορθή κατανομή. «Θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι έγκαιρα», ανέφερε.

ΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ
Όσον αφορά στα κοιμητήρια, ο εντεταλμένος είπε πως έχει ξεκινήσει μια σειρά από παρεμβάσεις και αποκατάσταση των φθορών που υπάρχουν ενώ θα συσταθεί και ο νέος Κανονισμός, ο οποίος θα συζητηθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου