Δημο-Κρίσεις

Διορίστηκαν 2.088, ήρθαν λιγότεροι και όσοι ήρθαν ψάχνουν σπίτι

ΣΧΟΛΕΙΟ
Σύνοψη
  • Το 25% των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών έχει ζητήσει άδεια ή απουσιάζει, μειώνοντας την πραγματική κάλυψη στις τάξεις στο 80-90%.
  • Η δεύτερη φάση διορισμών θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25 και 28 Σεπτεμβρίου, όταν οι μαθητές θα έχουν ήδη γνωρίσει τους αναπληρωτές που δεν έχουν έρθει.
  • Η κατάσταση στα νησιά είναι δύσκολη, καθώς το κόστος διαμονής ισούται με τον μισθό των εκπαιδευτικών, απαιτώντας συνεργασία με την αυτοδιοίκηση.
  • Η απουσία εκπαιδευτικών θα καταγραφεί μετά τον αγιασμό, όταν οι διευθυντές θα μετρήσουν ποιοι πραγματικά βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας.

Ο αναπληρωτής περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Ψαράς μας έδωσε το νούμερο 2.088 και αμέσως μετά μας εξήγησε γιατί να μην το πιστέψουμε. Το 25% των νεοδιόριστων ζήτησε ήδη άδεια, αναβολή ορκωμοσίας ή απουσιάζει για άλλον νόμιμο λόγο, δηλαδή 1 στους 4 πήρε τον διορισμό όπως παίρνει κανείς εισιτήριο συναυλίας, για να το έχει. Έτσι η κάλυψη πέφτει στο 80 με 90% και η φράση «οι διορισμοί δεν αντιστοιχούν αυτομάτως σε εκπαιδευτικούς μέσα στην τάξη» έγινε το πιο ειλικρινές μάθημα της χρονιάς πριν καν χτυπήσει κουδούνι.

Το υπόλοιπο 10 με 20% θα έρθει στη δεύτερη φάση, μεταξύ 25 και 28 Σεπτεμβρίου, όταν τα παιδιά θα έχουν ήδη μάθει το όνομα του αναπληρωτή που δεν ήρθε. Και όσοι έρθουν θα ανακαλύψουν ότι στα νησιά το κρεβάτι κοστίζει όσο ο μισθός, πράγμα που ο ίδιος ο Ψαράς είπε ότι απαιτεί συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, δηλαδή λύση με ημερομηνία λήξης αόριστη. Ευτυχώς στο πρόγραμμα μπαίνει η τεχνητή νοημοσύνη και τα μαθηματικά με παραδείγματα από τον τουρισμό της Ρόδου, οπότε η άσκηση γράφεται μόνη της. Αν 2.088 εκπαιδευτικοί διοριστούν και το 25% λείπει, πόσοι κάνουν μάθημα;

Η απάντηση θα δοθεί μετά τον αγιασμό, όταν οι διευθυντές μετρήσουν ποιος όντως μπήκε στην αίθουσα.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.