Ειδήσεις

Ο.Κεφαλογιάννη:Σταθερή αξία η Ελλάδα, ανεξάρτητα πολιτικής κατάστασης

Για το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τον τουρισμό το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών μίλησε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στη γαλλική εφημερίδα La Tribune.

Η υπουργός ερωτάται από τον Ρομαρίκ Γκοντάν για το πού θεωρεί η ίδια πως οφείλεται η τεράστια άφιξη τουριστών μέσα στο 2014 στη χώρα μας. Η ίδια το αποδίδει στην «οικονομική και πολιτική σταθερότητα της χώρας, το αίσθημα της ασφάλειας και της ελληνικής φιλοξενίας», τα οποία «συνέβαλαν σε αυτή την καλή χρονιά». Επίσης, η κα Κεφαλογιάνη σημειώνει ότι «δουλέψαμε πολύ στο ίντερνετ και στα κοινωνικά δίκτυα για να ξαναχαρίσουμε στη χώρα μια πολύ θετική εικόνα. Πρέπει επίσης να υπογραμμίσουμε ότι οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα επιστρέφουν ξανά και ξανά πολύ συχνά».

H οικονομική και πολιτική σταθερότητα προκάλεσε την αύξηση στις τουριστικές αφίξεις

Επίσης, η υπουργός Τουρισμού ρωτήθηκε από τον Γάλλο δημοσιογράφο αν το υπουργείο διαθέτει στοιχεία για το 2015 που να δείχνουν επίσης μια αύξηση των τουριστών στην Ελλάδα ανάλογη του 2014. Η υπουργός απαντά καταφατικά και λέει ότι «τα στοιχεία των προκρατήσεων που διαθέτουμε μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι. Θεωρούμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε μια αύξηση 7% του αριθμού των επισκεπτών. Μέσα σε ένα πλαίσιο σταθερότητας, βέβαια…».

Η Ελλάδα είναι μια σταθερή αξία στον τουρισμό

Ωστόσο, η ίδια διευκρινίζει, έπειτα από την ερώτηση για το κατά πόσο ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές και αποτυχίας της κυβέρνησης συνασπισμού σε αυτές μπορεί να βλάψουν την ερχόμενη τουριστική σεζόν, ότι, ανεξαρτήτως πολιτικής κατάστασης, η Ελλάδα είναι μια σταθερή αξία στον τουρισμό. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Η Ελλάδα θα χαίρει πάντα εκτίμησης (από τους τουρίστες), όποια κι αν είναι η πολιτική κατάσταση. Αλλά οι εκλογές θα μπορούσαν να παίξουν έναν αρνητικό ρόλο στις επενδύσεις πάνω στον τουρισμό. Αυτή την περίοδο, έχουμε πολλά πρότζεκτ επενδύσεων, κυρίως για την ανάπτυξη τουρισμού υψηλού επιπέδου. Ομως, η επιτυχία του τουρισμού στην Ελλάδα είναι επιτυχία ολόκληρης της χώρας, και ανεξαρτήτως από το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση, ελπίζω ότι η καλή δουλειά που έχουμε ξεκινήσει θα συνεχιστεί».

Η Ελλάδα θα χαίρει πάντα της εκτίμησης των τουριστών, όποια κι αν είναι η πολιτική κατάσταση

Οσο για το αν ανησυχεί από το αποτέλεσμα ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών, η υπουργός Τουρισμού απαντά πως «είναι αδύνατο να προβλέψει κάποιος το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών», αλλά θεωρεί ότι «η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον να συνεχίσει στον δρόμο (των μεταρρυθμίσεων) για τον οποίο έχει δεσμευθεί. Ο ελληνικός λαός έχει και εξακολουθεί να κάνει τεράστιες θυσίες, των οποίων τα όποια επιτεύγματα δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο, όπως για παράδειγμα αυτό της επιστροφής στην ανάπτυξη ή του πρωτογενούς πλεονάσματος του προϋπολογισμού».

Πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις

Ομως, ο Γάλλος δημοσιογράφος επισημαίνει ότι παρά το πρωτογενές πλεόνασμα και την επιστροφή στην ανάπτυξη πολλοί Έλληνες υποφέρουν και δυσανασχετούν με την τρέχουσα κατάσταση, ενώ την ίδια ώρα η Τρόικα ζητεί νέα μέτρα. Η κα Κεφαλογιάννη δηλώνει κατηγορηματικά ότι «δεν τίθεται θέμα για νέες περικοπές στον προϋπολογισμό. Ο ελληνικός λαός δεν θα μπορέσει να τις αντέξει. Ωστόσο, πρέπει να συνεχίσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ενδεχομένως να τις ενισχύσουμε για να γίνουμε μία ανταγωνιστική οικονομία».

iefimerida.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου