Ειδήσεις

Συμβασιούχος χειριστής βρήκε 300 ευρώ στα χαλάσματα της Σύμης και τα παρέδωσε στην αστυνομία

Μπορεί στη Δυτική Αττική οι κάτοικοι των από τη θεομηνία κατεστραμμένων σπιτιών να μην τα εγκαταλείπουν φοβούμενοι πλιάτσικο, και να έχουν ήδη γίνει συλλήψεις, στη Σύμη όμως η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη για την καταστροφή που έπληξε το νησί, περισσεύουν.
Τρανή απόδειξη, ο χειριστής μηχανήματος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Τάσος Ξανθός, ο οποίος βρήκε ανάμεσα στα χαλάσματα περίπου 300 ευρώ και αμέσως τα παρέδωσε στην αστυνομία προκειμένου να εντοπιστεί ο κάτοχός τους και να του επιστραφούν!
Ο κ. Τάσος Ξανθός, είναι συμβασιούχος και ο μισθός του δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ και δίνει αγώνα μαζί με τους συναδέλφους του στη Σύμη για να καθαριστεί το νησί και να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς η καθημερινότητα των κατοίκων.
Ο υπάλληλος της Περιφέρειας, δέχθηκε συγχαρητήρια για την πράξη του αυτή όχι μόνο από συναδέλφους και προϊσταμένους αλλά και από τους κατοίκους του νησιού.

Προσπάθειες για
να λειτουργήσει ξανά
το φαρμακείο
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου κ. Νίκος Φουτούλης σήμερα Σάββατο θα μεταβεί στη Σύμη, προκειμένου να δει από κοντά τις ζημιές που υπέστη το Φαρμακείο του νησιού ώστε να στηθεί ξανά από την αρχή και να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν.
Χθες Παρασκευή, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης απέστειλε και δύο επιστολές –μία στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και μία στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου-ζητώντας από τους δύο προέδρους των Συλλόγων ενημέρωση για το πόσα φαρμακεία έχουν υποστεί ζημιές και ποιο είναι το μέγεθος αυτών των ζημιών, για να συνδράμει στην αποκατάστασή τους.

Μέτρα για την
ανακούφιση των
επαγγελματιών
Άμεσα μέτρα ανακούφισης των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις θεομηνίες στη Δυτική Αττική και στη Σύμη, προωθεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Συγκεκριμένα, για τις πληγείσες επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένους που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στις περιοχές και υπέστησαν ζημιές, θα δοθούν οι εξής διευκολύνσεις:
-Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων, μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα, ασφαλιστικών εισφορών (μετά των πρόσθετων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων).
-Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών για έξι μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, (χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων).
-Οι παραπάνω εισφορές εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο έληξε η εξάμηνη αναστολή.
Τα ίδια μέτρα θα λαμβάνονται και σε κάθε άλλη περιοχή στην οποία τυχόν προκύψουν ανάλογα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου