Η αμήχανη θέση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και την αύξηση του ΕΦΚ κατανάλωσης για το κρασί φαίνεται και από την απροθυμία τους να πάρουν το λόγο υποστηρίζοντας της διατάξεις έναντι της αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου ενώπιον των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών

Σε σύνολο 26 βουλευτών που έχουν ζητήσει να παρέμβουν επί των διατάξεων του νομοσχεδιου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις τέσσερις.

Πρόκειται για τους Χρήστο Μπγιάλα, Γιώργο Ουρσουζίδη, Γιάννη Θεοφύλακτο και Νίνα Κασιμάτη. Ισχνότατη είναι και η παρουσία των βουλευτών των ΑΝΕΛκαθώς μόνο ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος βρήκε το θάρρος των εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών.

Και όλα αυτά ενώ στις τρεις κοινοβουλευτικές επιτροπές που επεξεργάζονται το νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 75 βουλευτές.

Ενοχλημένος και ο υπουργός για το κρασί!

Σημείο τριβής εκτός από την διευθέτηση των πλειστηριασμών και των κόκκινων δανείων που προωθεί η κυβέρνηση πρόκειται να αποτελέσει και η προωθούμενη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες σφόδρα ενοχλημένος εμφανίζεται ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ο οποίος έχει ήδη γίνει κοινωνός των αντιδράσεων Ελλήνων οινοπαραγωγών, αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να πληγούν οι εγχώριοι παραγωγοί και υπενθύμιζαν ότι προσφάτως το υπουργείο Οικονομικών επιχείρησε να φορολογήσει τους παραγωγούς εγχώριας μπύρας, διάταξη που αποσύρθηκε τελικά έπειτα από τις αντιδράσεις βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ εξέφρασε τον προβληματισμό του για το άρθρο που αφορά τη φορολόγηση του κρασιού. «Θα περιμένω να ακούσω όλους τους φορείς και το βράδυ θα δηλώσω τη θέση του κόμματος», είπε συγκεκριμένα.

thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ