Για την επιστροφή του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών που εκκρεμεί, με τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και την κατάθεση ενός νέου μισθολογίου που θα λαμβάνει υπόψιν τα ειδικά χαρακτηριστικά των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε με τις Ομοσπονδίες των ενστόλων.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την ψηφοφορία στη Βουλή για τα μέτρα της συμφωνίας συγκυβέρνησης-δανειστών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διευρύνει τον κύκλο των επαφών του με τις κοινωνικές ομάδες. Μετά τους συνταξιούχους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Μητσοτάκης είχε το μεσημέρι τετ α τετ με του εκπροσώπους των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Στη διάρκεια της συνάντησης, ετέθησαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να σημειώνει πως διαπίστωσε την οργή των ενστόλων για την κοροϊδία που έχουν υποστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων.

“Τόνισα ότι η Νέα Δημοκρατία στέκεται διαχρονικά δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Η εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια της χώρας είναι προϋπόθεση Ελευθερίας και Δημοκρατίας. Δεσμεύτηκα ότι η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επιστρέψει, με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών που εκκρεμεί, με τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Παράλληλα, θα έχει ως πρώτη της προτεραιότητα την κατάθεση ενός νέου μισθολογίου που θα λαμβάνει υπόψιν τα ειδικά χαρακτηριστικά των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές”, επεσήμανε, στη δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ