Τοπικές Ειδήσεις

Tην παραχώρηση στο Δήμο του ιστορικού γηπέδου του Δωριέα, ζητά ο Στράτος Καρίκης.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής, Οικολογίας, Ισότητας και Μετανάστευσης κ. Στράτος Καρίκης, με έγγραφό του προς την 4η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), γνωστοποίησε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να ζητήσει την καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης ή χρήσης που τυχόν υπάρχει και να παραδοθεί προς χρήση στο Δήμο Ρόδου, το ανοιχτό γήπεδο του Δωριέα, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το σχολείο της Καπνοβιομηχανίας.

Στόχος της δημοτικής αρχής, είναι στο γήπεδο που έχει γαλουχήσει γενιές και γενιές αθλητών, αλλά και φίλων του μπάσκετ, να γίνει ολοκληρωμένη παρέμβαση και αξιοποίησή του για την άθληση μαθητών και νέων της περιοχής.

Ο κ. Καρίκης, στηλιτεύοντας το γεγονός της πλήρους εγκατάλειψης του ανοιχτού γηπέδου για χρόνια, έκανε σχετικά την εξής δήλωση:

‘Η νεολαία μας, βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής μας. Η ενασχόλησή της με τον αθλητισμό αποτελεί δημιουργική διέξοδο στην καθημερινότητά της. Θα προχωρήσουμε σε όλες τις ενέργειες οι οποίες απαιτούνται προκειμένου να παραδώσουμε το γήπεδο του Δωριέα προς χρήση, στην τοπική κοινωνία’.

Η επιστολή του κ. Καρίκη έχει ως εξής:

Θέμα: «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΔΩΡΙΕΑ»

Λαμβανομένης υπόψη της κακής κατάστασης του γηπέδου μπάσκετ, στη συμβολή των οδών Κομνηνών και Δημοκρατίας (ΔΩΡΙΕΑ), στην πόλη της Ρόδου, το οποίο έχει κυριολεκτικά αφεθεί στην τύχη του και αποτελεί σημείο ρύπανσης, μόλυνσης και κινδύνου, θα παρακαλούσαμε για τις νόμιμες και άμεσες ενέργειες σας, προκειμένου να καταγγελθεί για σπουδαίο λόγο οποιαδήποτε σύμβαση μίσθωσης ή χρήσης υπάρχει και να παραδοθεί στη χρήση του Δήμου Ρόδου, για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του και την παραχώρηση σε αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται, δηλαδή στα παιδιά και τους αθλητές του νησιού.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από τα αρμόδια όργανα και τους εμπλεκόμενους για τη διαμορφωθείσα σημερινή κατάσταση του χώρου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου