Ειδήσεις

ΝΔ: Με 30 γυναίκες το «πρώτο κύμα» της ανανέωσης των γαλάζιων ψηφοδελτίων

Με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων 30 γυναικών από όλη την Ελλάδα, οι οποίες επελέγησαν να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας κλιμακώνει τις προεκλογικές του κινήσεις ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται, όπως επισημαίνουν γαλάζιες πηγές, για το «πρώτο κύμα» υποψηφίων βουλευτών με το οποίο γίνεται πράξη η εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη για ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού το οποίο θα αναλάβει να εφαρμόσει τις προγραμματικές προτάσεις της ΝΔ και θα συμβάλει στην πορεία ανάκαμψης της χώρας.

Σε αυτό το «πρώτο κύμα» επελέγη να περιληφθούν γυναίκες οι οποίες στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν έχουν διεκδικήσει άλλοτε βουλευτική έδρα ούτε με τη ΝΔ ούτε με άλλο κόμμα. Είναι γυναίκες από όλη την Ελλάδα με εμπειρίες είτε στην αυτοδιοίκηση είτε στον επαγγελματικό τομέα που δραστηριοποιούνται και είναι ποικίλης προέλευσης.

Όλες τους έχουν εκφράσει την επιθυμία να προσφέρουν στα κοινά δηλώνοντας συμμετοχή στις διαδικασίες του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ το οποίο έχει δημιουργηθεί στην Πειραιώς επί της ηγεσίας του κ. Μητσοτάκη με στόχο την προσέλκυση νέου πολιτικού δυναμικού.

Το επιτελείο της Πειραιώς επιθυμεί με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία να σηματοδοτήσει, εκτός από τη στελεχιακή ανανέωση, «στην οποία δίνει ιδιαίτερη σημασία ο κ. Μητσοτάκης», και την ανάγκη να προωθηθούν στην κεντρική πολιτική περισσότερες εκπρόσωποι του λεγόμενου «ασθενούς φύλου». Κι αυτό, καθώς η χώρα μας υστερεί στη συμμετοχή γυναικών στο Κοινοβούλιο αλλά και εν γένει στη γυναικεία εκπροσώπηση σε θέσεις ευθύνης για τη χάραξη και την εφαρμογή της πολιτικής.

Η αναγνωρισιμότητα και το ρίσκο

Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, στον κατάλογο που θα ανακοινωθεί θα περιλαμβάνονται επιτυχημένες γυναίκες με φιλοδοξίες, οι οποίες, όμως, έχουν πρόβλημα αναγνωρισιμότητας και δυσκολεύονται να ανταγωνιστούν τους καθιερωμένους «αστέρες» της πολιτικής, κυρίως όταν πρέπει να περιμένουν να λάβουν χρίσμα υποψηφίου λίγο πριν από τις εκλογές και να μην έχουν τη χρονική δυνατότητα για να επικοινωνήσουν με το εκλογικό σώμα.

Γι΄ αυτό και, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι στην Πειραιώς εκτιμούν πλέον ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν νωρίτερα από τον Μάιο, επελέγη να ξεκινήσει η διαδικασία απονομής άτυπων χρισμάτων ούτως ώστε να έχουν κίνητρο νέοι υποψήφιοι να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Και, ταυτόχρονα, να δοκιμαστούν με τις εμφανίσεις τους στα μέσα ενημέρωσης για φανεί αν διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα για να μπουν στους συνδυασμούς της ΝΔ.

Παρά το ρίσκο που έχει η πρωτοβουλία της έγκαιρης ανακοίνωσης υποψηφίων, καθώς μπορεί να δημιουργηθούν αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμοί μεταξύ πολιτευόμενων στις ίδιες περιφέρειες, επιδίωξη της γαλάζιας ηγεσίας είναι ότι τόσο με αυτό το «πρώτο κύμα» γυναικείων υποψηφιοτήτων, όσο και με άλλα που θα ακολουθήσουν, να μπορούν όσο το δυνατόν περισσότερα νέα πρόσωπα να μπουν στο παιχνίδι και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τη λαϊκή ψήφο.

πηγή protothema.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου