Τοπικές Ειδήσεις

Σύλλογος Α.με.Α Ρόδου: Αντί να επιλύονται τα προβλήματα στα υπάρχοντα ειδικά συστήματα πρόσβασης στη θάλασσα sea access , διογκώνονται!!!

Φίλες και φίλοι
Είναι η πολλοστή φορά που αναγκαζόμαστε να αναδείξουμε και να καταγγείλουμε την απαράδεκτη και λυπηρή κατάσταση που δυστυχώς εξακολουθεί να επικρατεί στα ειδικά συστήματα πρόσβασης Α.με.Α. στη θάλασσα sea access που υπάρχουν στο νησί μας, παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουμε λάβει κατά καιρούς ότι όλα θα διορθωθούν και θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.
Σήμερα 16 Αυγούστου και ενώ έχουμε διανύσει περισσότερο από το μισό της θερινής περιόδου, ο πρόεδρος Φωνιαδάκης Παναγιώτης, ο Αντιπρόεδρος Γαλιάτσος Θεοφάνης και ο Ταμίας Γερόλυμος Φώτης επισκεφτήκαμε τα δύο συστήματα , στα Αφάντου και στο Φαληράκι, κατόπιν πληροφοριών και στοιχείων που μας δόθηκαν ότι υπάρχει πληθώρα προβλημάτων , ότι είναι μη λειτουργικά με επακόλουθο να μην μπορεί ο κόσμος που έχει ανάγκη να τα χρησιμοποιήσει.


Πράγματι,
Αφάντου: Ο μισός ειδικός διάδρομος που είχε τοποθετηθεί για να διευκολύνεται η πρόσβαση των αναπηρικών αμαξιδίων, , αφαιρέθηκε, από διπλανό ομπρελά για δική του χρήση !!!! Αποτέλεσμα , να πηγαίνει ο κόσμος και να φεύγει χωρίς να μπορεί να κάνει το μπάνιο του , αυτό το ελάχιστο , το μηδαμινό που έχει δικαίωμα να απολαύσει. Το σύστημα ως συνήθως κλειδωμένο στο κουβούκλιο του, κανείς δεν πηγαίνει να το ανοίγει το πρωί και να το μαζεύει το βράδυ. Το κλειδί δόθηκε σε διπλανό ομπρελά για να το ανοίγει όταν του ζητηθεί !!! αλλά μέχρι εκεί… Θα πρέπει ο ανάπηρος συμπολίτης μας να φροντίσει μόνος του να το ανοίξει !!! ( πράγμα δύσκολο , το δοκιμάσαμε ..), ή ο συνοδός του αν είναι τυχερός και έχει τη δύναμη !!!
Φαληράκι : Το σύστημα βρισκόταν μισοανοιγμένο , μισοβυθισμένο στην άμμο !!! και όπως μας πληροφόρησαν οι διπλανοί επιχειρηματίες , εκεί βρίσκεται περισσότερο από δέκα ημέρες !! χωρίς να ενδιαφέρεται κανένας !!!!! Ήταν εντελώς αφόρτιστο, πεσμένες ασφάλειες , η άμμος το είχε καλύψει και ο ειδικός διάδρομος πλακωμένος από την άμμο !!! Μπορεί να είναι άχρηστο για τα Α.με.Α. αλλά τουλάχιστον χρησιμεύει σε κάτι….. κρεμούν οι λουόμενοι τα σωσίβια και τα ρούχα τους, το δε κουβούκλιο ΄έχει γίνει αποθήκη με καρέκλες κ.λ.π. ας μη μιλήσουμε για τις τουαλέτες που είναι σταθερά κλειστές και κλειδωμένες. Το αποκολλήσαμε και το διπλώσαμε με τις φιλότιμες προσπάθειες των συναδέλφων Φώτη και Φάνη, και το τοποθετήσαμε στη βάση του, τουλάχιστον να προστατευτεί.


Αυτή είναι δυστυχώς περιληπτικά η κατάσταση . Είναι τουλάχιστον τραγικά και μας προκαλεί λύπη αλλά και αγανάκτηση . Παρακαλούμε πολύ, ζητάμε επιτέλους να μάθουμε ποιοι είναι οι αρμόδιοι που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας ?, Πως είναι δυνατόν να επαναπαυόμαστε στη καλοσύνη και το φιλότιμο του κάθε ομπρελά , όταν δεν έχουν καμία υποχρέωση και το δηλώνουν, να ανοιγοκλείνουν το σύστημα, πιστεύοντας ότι έτσι δόθηκε λύση? Σαν Σύλλογος είχαμε επισημάνει έγκαιρα τα προβλήματα, είχαμε προτείνει να οριστεί από τη κάθε κοινότητα ένας υπάλληλος που θα έχει την αρμοδιότητα να επιβλέπει , να τα λειτουργεί και να βοηθά το συνάνθρωπο μας που χρειάζεται βοήθεια. Αυτή είναι κατά τη γνώμη μας η λύση που θα έλυνε οριστικά το πρόβλημα, όπως συμβαίνει σε άλλους δήμους της χώρας μας που διαθέτουν ανάλογα συστήματα.
Ο Σύλλογος μας δεν είναι αστυνομικό όργανο ,ούτε αυτός είναι ο ρόλος του. Ο προορισμός του είναι να διεκδικεί, να καταγράφει προβλήματα ,να τα αναδεικνύει και να ζητεί άμεσες λύσεις για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των Α.με.Α και εμποδιζόμενων ατόμων του τόπου μας όπως κάνει πάντα και εξακολουθεί να κάνει. Αλλά και να καταγγέλλει την ολιγωρία και την ατολμία των αρμοδίων , όποιοι και να είναι αυτοί, αγνοώντας τις ( ευτυχώς λίγες φωνές) που μιλάνε ότι μας διακατέχει αντιπολιτευτική διάθεση ….. Ζητάμε, την ΑΜΕΣΗ λύση των προβλημάτων αυτών , δεν είναι δυνατόν να κλείνουμε τα μάτια σε αυτό που συμβαίνει.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΩΝΙΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ               ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΙΑΜ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου