Τοπικές Ειδήσεις

Σχολές Ξεναγών: Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων σε Αθήνα, Ρόδο, Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύθηκε η απόφαση, με την οποία ορίζεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων, για εισαγωγή κατά την επόμενη εκπαιδευτική σειρά 2023-2025, στις Σχολές Ξεναγών της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου.

Παράλληλα, από το υπουργείο Τουρισμού γίνονται ενέργειες για τον προγραμματισμό προσλήψεων σε Σχολές Ξεναγών Ρεθύμνου και Κέρκυρας, με σκοπό τη μόνιμη στελέχωση τους και ενδυνάμωσή τους για το 2024.

Το υπουργείο προσφέρει τη δυνατότητα σταδιοδρομίας στο επάγγελμα του ξεναγού, σε απόφοιτους Λυκείου ή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με δωρεάν διετή φοίτηση σε Σχολές Ξεναγών, ανά την Ελλάδα, χωρίς εξετάσεις.

Για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής, οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από 28 Αυγούστου μέχρι και 10 Σεπτεμβρίου, σε ειδικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού.

Σειρά προτεραιότητας βάσει μοριοδότησης
Οι Σχολές Ξεναγών, είναι διετούς διάρκειας, μεταδευτεροβάθμιες επαγγελματικές σχολές του Υπουργείου Τουρισμού με 945 ώρες υποχρεωτικής παρακολούθησης μαθημάτων και 35 ημέρες με εκπαιδευτικές εκδρομές σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Οι υποψήφιοι σπουδαστές εισάγονται στις Σχολές με μία αίτησή τους, κατόπιν πρόσκλησης του υπουργείου Τουρισμού και επιλέγονται με σειρά προτεραιότητας, βάσει μοριοδότησης των προσόντων τους.

Απαραίτητα προσόντα εισαγωγής είναι η άριστη γνώση δύο ξένων γλωσσών και η κατοχή τουλάχιστον απολυτηρίου Λυκείου, ενώ, υπάρχει ποσόστωση για πτυχιούχους ΑΕΙ.

Μετά την αποφοίτησή τους, αποκτούν δίπλωμα και βεβαίωση συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού, που τους παρέχει το δικαίωμα πραγματοποίησης ξεναγήσεων σε ιδιώτες, σε τουριστικές επιχειρήσεις – ξενοδοχεία και εν γένει, το δικαίωμα της παροχής υπηρεσιών ξενάγησης στην Ελλάδα.

Επισημαίνεται ότι το 2021 εκσυγχρονίστηκε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Σχολών Ξεναγών και αναβαθμίστηκε η ποιότητα των σπουδών τους, με εμπλουτισμό σε νέα σύγχρονα αντικείμενα των ειδικών μορφών τουρισμού, ενώ, προβλέπεται και η δωρεάν είσοδος των σπουδαστών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου