ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 52χρονου που ασελγούσε σε ανήλικες

Δαμιανός Αθανασίου 3 λεπτά ανάγνωση
455

Με διάταξη, που εξέδωσε χθες, η Εισαγ­γε­λέας Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου, δόθηκαν στην δημο­σιό­τητα τα στοι­χεία ταυ­τό­τη­τας και οι φωτο­γρα­φίες του 52χρονου ημε­δα­πού, ο οποίος συνε­λή­φθη στις 8 Μαϊου 2016 στη Ρόδο, κατη­γο­ρού­με­νος για κατοχή και δια­κί­νηση πορ­νο­γρα­φι­κού υλικού, για πρό­κληση σκαν­δά­λου με ακό­λα­στες πράξεις και για ασελ­γείς πράξεις, έναντι αμοιβής σε ανήλικα κορί­τσια κατ’ εξα­κο­λού­θηση.

Πρό­κει­ται για τον Γεώργιο Μυτάρα του Κων­στα­ντί­νου, γεν­νη­θέ­ντα την 10.07.1964 στο Ηρά­κλειο Κρήτης, υπό­τροπο σε αδι­κή­ματα του είδους, που συνε­λή­φθη, από αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λείας Ρόδου, επ’ αυτο­φώρω, να αυνα­νί­ζε­ται εντός του αυτο­κι­νή­του του έξω από το σχολικό συγκρό­τημα της Καπνο­βιο­μη­χα­νίας, στην  συμβολή των  οδών Θεο­το­κο­πού­λου και Αγίων Αναρ­γύ­ρων.

Όπως έγραψε η «δημο­κρα­τική» από την προ­α­νά­κριση, προ­έ­κυψε ότι είχε δια­πρά­ξει το ίδιο αδίκημα και είχε γίνει αντι­λη­πτός από ανήλικη μαθή­τρια την 4η και 6η Ιουνίου 2016. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι ο δράστης από τον Σεπτέμ­βριο του 2015, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας το αυτο­κί­νητό του αλλά κι άλλα μετα­φο­ρικά μέσα, μετέ­βαινε καθη­με­ρινά έξω από σχολεία για τον ίδιο λόγο.

Από την έρευνα που του έγινε προ­έ­κυ­ψαν εξάλλου στοι­χεία που οδή­γη­σαν τους αστυ­νο­μι­κούς στην εξι­χνί­αση και υπό­θε­σης ασέλ­γειας, με δράστη τον ίδιο και θύματα δύο ανήλικα κορί­τσια, ηλικίας 16 και 15 ετών, του φιλικού του περι­βάλ­λο­ντος. Σε έλεγχο που έγινε σε συσκευές κινητών τηλε­φώ­νων που κατείχε, βρέ­θη­καν μηνύ­ματα σε μια κοπέλα την οποία προ­σκα­λούσε να συνα­ντη­θεί μαζί του αλλά και βίντεο στα οποία απει­κο­νί­ζο­νται δύο κορί­τσια που    βρί­σκο­νται   εντός  αυτο­κι­νή­του  και σε  δωμάτιο οικίας και να τον παρα­κο­λου­θούν να αυνα­νί­ζε­ται! Τα δύο ανήλικα κορί­τσια φέρο­νται να κατέ­θε­σαν ότι προ­έ­βαινε από τον Σεπτέμ­βριο του 2015 σε ασελ­γείς πράξεις εις βάρος τους, δελε­ά­ζο­ντάς τες με μικρά χρη­μα­τικά ποσά και άλλα ανταλ­λάγ­ματα, ακόμη και τρόφιμα.

Τα αδι­κή­ματα, όπως προ­έ­κυψε, διε­πράτ­το­ντο στην οικία του, όταν απου­σί­α­ζαν η σύζυγος και ο γιός του, σε έτερη κατοι­κία στην λεωφόρο Ρόδου-Καλλιθέας αλλά και σε διάφορα απο­μο­νω­μένα σημεία, όπως στο Καρ­νά­γιο της Ρόδου.

Ο ίδιος απο­λο­γού­με­νος, στάθηκε κυρίως στο γεγονός ότι είναι πατέρας ενός παιδιού με ανα­πη­ρία και ότι έχει και ο ίδιος κριθεί ανά­πη­ρος σε ποσοστό 85% λόγω σχι­ζο­φρέ­νειας και σακ­χα­ρώδη διαβήτη, υπο­στη­ρί­ζο­ντας παρα­πέρα ότι οι ψυχα­να­γκα­στι­κές τάσεις του, του προ­κα­λούν σεξουα­λική διέ­γερση και ότι δεν έχει συναί­σθηση των όσων πράττει.

Στην ανα­κοί­νωση, που εξέδωσε η ΕΛΑΣ, ανα­φέ­ρο­νται τα εξής:

«Δίνο­νται στη δημο­σιό­τητα, κατόπιν σχε­τι­κής Διά­τα­ξης της Εισαγ­γε­λίας Πρω­το­δι­κών Ρόδου, τα στοι­χεία ταυ­τό­τη­τας και οι φωτο­γρα­φίες 52χρονου ημε­δα­πού, ο οποίος συνε­λή­φθη στις 08.06.2016 στη Ρόδο, κατη­γο­ρού­με­νος για πρό­κληση σκαν­δά­λου με ακό­λα­στες πράξεις, απο­πλά­νηση παιδιών και ασέλ­γεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής κατά συρροή και κατ’ εξα­κο­λού­θηση (Σχετικό το από 09.06.2016 Δελτίο Τύπου μας).

Συγκε­κρι­μένα πρό­κει­ται για τον ΜΥΤΑΡΑ Γεώργιο του Κων­στα­ντί­νου γεν­νη­θέ­ντα την 10.07.1964 στο Ηρά­κλειο Κρήτης.

Η συγκε­κρι­μένη δημο­σιο­ποί­ηση, χρο­νι­κής διάρ­κειας μέχρι την 14.07.2016, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγ­γε­λική Διάταξη, απο­σκο­πεί στην προ­στα­σία του κοι­νω­νι­κού συνόλου, των ανη­λί­κων ή ανί­σχυ­ρων πλη­θυ­σμια­κών ομάδων και προς ευχε­ρέ­στερη πραγ­μά­τωση της αξίωσης της Πολι­τείας για τον κολασμό των παρα­πάνω αδι­κη­μά­των.

Στο πλαίσιο αυτό, παρα­κα­λού­νται οι πολίτες να επι­κοι­νω­νούν με την Υπο­διεύ­θυνση Ασφά­λειας Ρόδου στον τηλε­φω­νικό αριθμό 22410-23294, για παροχή οποιασ­δή­ποτε σχε­τι­κής πλη­ρο­φο­ρίας. Σημειώ­νε­ται ότι, δια­σφα­λί­ζε­ται η ανω­νυ­μία και το απόρ­ρητο της επι­κοι­νω­νίας».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.