Ειδήσεις

Ο πατέρας κορυφαίου υπουργού πώλησε ακίνητο στη Ρόδο σε πολύ χαμηλή τιμή

Πολλές αλλαγές επέφερε η οικονομική κρίση στην χώρα μας την τελευταία εξαετία περίπου, μεταβάλλοντας άρδην τα δεδομένα και ανατρέποντας καταστάσεις σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.
Ένας από τους κλάδους που δέχθηκαν τις μεγαλύτερες αρνητικές επιδράσεις και εξακολουθεί να επηρεάζεται αρνητικά από την κρίση, είναι αυτός της αγοράς ακινήτων.
Η «βουτιά» που αυτή σημείωσε ήταν τόσο εντυπωσιακή, που κανείς δεν μπορούσε να την φανταστεί πριν από μια πενταετία, ενώ συνεχίζει ακόμα να κινείται καθοδικά.
Τίποτα σήμερα δεν θυμίζει την εικόνα που είχε η κτηματαγορά ως το 2009 στην Ρόδο, όταν σπίτια και επαγγελματικές στέγες άλλαζαν χέρια με γοργούς ρυθμούς και τα ποσά των συγκεκριμένων συναλλαγών κυμαίνονταν σε υψηλά έως… ιλιγγιώδη επίπεδα.
Από τότε η ζήτηση και κατ’ επέκταση οι τιμές των ακινήτων έχουν σημειώσει μεγάλη πτώση και το σκηνικό έχει μεταβληθεί άρδην.
Η οικονομική κρίση δεν άφησε, όπως φαίνεται, ανέπαφες και τις οικογένειες μελών της κυβέρνησης.
Σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή σε σχέση με την αντικειμενική του αξία, πωλήθηκε συγκεκριμένα τον Οκτώβριο στην Αθήνα, προνομιακό ακίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας, συμφερόντων του πατέρα, κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στο Παραδείσι της Ρόδου.
Η αντικειμενική αξία του οικοπέδου, ιδιοκτησίας του πατέρα του υπουργού, έχει προσδιοριστεί συγκεκριμένα από την αρμόδια ΔΟΥ στις 457.000 ευρώ περίπου και πωλήθηκε έναντι μόλις 105.000 ευρώ, ενώ η αγοράστρια ανέλαβε επιπλέον την υποχρέωση να καταβάλει αρμοδίως τις πάσης φύσεως οικονομικές υποχρεώσεις σε γη και σε χρήμα, που απορρέουν από ένταξη τμήματος του ακινήτου σε εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο πόλης, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της σχετικής πράξης εφαρμογής.
Πιο συγκεκριμένα το ακίνητο στο Παραδείσι έχει εμβαδόν 3.113 τ.μ. και επ’ αυτού υφίσταται κτήριο, που χρησιμοποιείτο ως εργοστάσιο, επιφάνειας 846 τ.μ.. 304,5 τ.μ. του ακινήτου είναι ρυμοτομούμενα και η μελέτη της πράξης εφαρμογής δεν έχει ξεκινήσει μέχρι σήμερα.
Αγοράστρια του ακινήτου από την εταιρεία συμφερόντων του πατέρα του υπουργού είναι μια ανώνυμη εμπορική ναυτιλιακή, ξενοδοχειακή και τουριστική εταιρεία, που εδρεύει στην Κρήτη και δραστηριοποιείται και στη Ρόδο με την μίσθωση αυτοκινήτων.
Σημειώνεται ότι καμία προοπτική ανάκαμψης της αγοράς ακινήτων δεν διαβλέπουν οι επαγγελματίες του κλάδου, τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο.
Αλλωστε, η υπερπροσφορά κατοικιών παραμένει βασικό πρόβλημα, καθώς εκτιμάται ότι ο αριθμός των απούλητων ακινήτων πανελλαδικά προσεγγίζει τις 250.000, χωρίς να καταγράφεται κάποια επιτάχυνση του ρυθμού απορρόφησής τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου