Ειδήσεις

Επιμένει ο Μητρόπουλος: Στο μνημόνιο υπάρχει ρήτρα… Αυστραλίας -Συντάξεις αναλόγως περιουσίας

Η ρήτρα Αυστραλίας είναι ένας αυτόματος συνταξιοδοτικός κόφτης, που ανεξάρτητα τι έχει πληρώσει κάθε ασφαλισμένος για να πάρει τη σύνταξη, στο τέλος δεν θα παίρνει ολόκληρη τη σύνταξη, τόνισε και σήμερα ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Αναλόγως των περιουσιακών στοιχείων θα γίνεται η καταβολή των συντάξεων, καθώς όπως κατήγγειλε, μέσω ΑΝΤ1, ο Αλέξης Μητρόπουλος, στο ψηφισθέν μνημόνιο υπάρχει ρήτρα… Αυστραλίας.
“Η ρήτρα Αυστραλίας είναι ένας αυτόματος συνταξιοδοτικός κόφτης, προκρούστης, που ανεξάρτητα τι έχει πληρώσει κάθε ασφαλισμένος για να πάρει τη σύνταξη στο τέλος, και ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα της σύνταξης, δεν θα παίρνει ολόκληρη τη σύνταξη αλλά το τελικό ποσό θα εξαρτάται από το μέγεθος του πραγματικού εισοδήματος και της πραγματικής περιουσίας, όχι της ονομαστικής, όπως λέει δυστυχώς η ακραία ρύθμιση που έχει ψηφισθεί”, εξηγεί ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Πρόκειται για το «μοντέλο Αυστραλίας» βάσει του οποίου, όσοι έχουν περιουσία παίρνουν το συνταξιοδοτικό επίδομα, ενώ ότι δικαιούνται παραπάνω, βάσει εισφορών, το παίρνουν ανάλογα με την περιουσία τους.

“Μέσα στο τρίτο μνημόνιο περιλαμβάνεται ως κεντρική ιδέα, τη διάσωση του ασφαλιστικού να μην τη αναδεχθούν οι δανειστές και οι κυβερνήσεις, αλλά οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι”, τόνισε ο κ. Μητρόπουλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου