Τοπικές Ειδήσεις

Ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων θύμα απατεώνα με επιδοτήσεις ΕΣΠΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ακόμη ενός απατεώνα που απέσπασε χρήματα από ιδιοκτήτη ενοικιαζομένων δωματίων της Εμπωνας παριστάνοντας υπάλληλο της Alpha Bank που θα τoν συνέδραμε στην χρηματοδότηση της επιχείρησης του μέσω του ΕΣΠΑ.
Πρόκειται για την δεύτερη υπόθεση «καρμπόν» με άλλη, θύμα της οποίας ήταν η ιδιοκτήτρια όμοιας επιχείρησης στο Φαληράκι.
Πιο συγκεκριμένα την 11η Φεβρουαρίου 2019 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη ο οποίος προσποιούμενος διευθυντικό στέλεχος της Alpha Bank κάλεσε τηλεφωνικά ιδιοκτήτη τουριστικών καταλυμάτων και τον έπεισε να καταβάλει σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ με σκοπό την χορήγηση προεγκεκριμένης επιδότησης πολλαπλάσιου ύψους, για την ενίσχυση της επιχειρηματικής του δραστηριότητας.
O 40χρονος επιχειρηματίας κατήγγειλε συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι την ίδια ημέρα και περί ώραν 13.38 τον κάλεσε ένας άνδρας από κινητό τηλέφωνο και του συστήθηκε ως ο διευθυντής της τράπεζας Αlpha Bank ενημερώνοντάς τον ότι δικαιούται το τελευταίο μέρος μιας επιδότησης που είχε λάβει προ 10ετίας ο πατέρας του και δεν είχε φροντίσει να εισπράξει παρά τις συνεχείς υποτιθέμενες οχλήσεις της τράπεζας.
Ο απατεώνας γνώριζε πολλά προσωπικά του στοιχεία όπως και στοιχεία της οικογένειάς του και τον έπεισε να καταθέσει 3.000 ευρώ προκειμένου να ανοίξει ένας νέος λογαριασμός στην τράπεζα και να κατατεθούν σ’ αυτόν περίπου τα 40.000 ευρώ που εδικαιούτο δήθεν από την επιδότηση.
Οι τράπεζες είχαν κλείσει και ο απατεώνας έπεισε τον επιχειρηματία να μεταβεί σε κατάστημα των ΕΛΤΑ και να καταθέσει μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς χρημάτων το ποσό επ’ ονόματι μιας γυναίκας, που υποτίθεται ότι εργαζόταν στην τράπεζα!
Αφού το έπραξε τηλεφώνησε στον απατεώνα λέγοντάς του ότι είχε πραγματοποιήσει την κατάθεση και εκείνος του είπε ότι δήθεν είχαν ήδη κατατεθεί 15.000 ευρώ σε λογαριασμό του και άλλες 25.000 ευρώ σε λογαριασμό της μητέρας του.
Η έρευνα των αστυνομικών για ανάλογες υποθέσεις ξεκίνησε την 7η Δεκεμβρίου 2018.
Εξαπατηθείσα επιχειρηματίας του Φαληρακίου σε μήνυση της εξέθεσε ότι προ 3ετίας, υπέβαλε αίτηση για την χρηματοδότηση της επιχείρησής της στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ με την συνδρομή του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων.
Στόχος της ήταν να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την ανακαίνιση των δωματίων της.
Την 7η Δεκεμβρίου 2018 ένας άγνωστος σ’ αυτήν άνδρας, πιθανότατα ημεδαπός, επικοινώνησε μαζί της στο κινητό της τηλέφωνο, από αλλο κινητό τηλέφωνο χωρίς απόκρυψη και της εξέθεσε ότι ήταν υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας στο υποκατάστημα της Ρόδου και υπεύθυνος για τα προγράμματα ΕΣΠΑ κι ότι έχει εγκριθεί η χρηματοδότησή της.
Της εξέθεσε συγκεκριμένα ότι θα πρέπει να αναλάβει από την Εθνική Τράπεζα 122,000 ευρώ τα οποία αντιστοιχούν σε χρηματοδοτήσεις της για τα έτη 2015 και 2017 κι ότι προηγουμένως θα πρέπει να μεταβεί στην Alpha Bank, να ανοίξει ένα νέο λογαριασμό για να πιστωθεί αρχικά σ’ αυτόν το ποσό των 10.000 ευρώ.
Η επιχειρηματίας μετέβη πράγματι στην τράπεζα, όπου διατηρούσε λογαριασμό και ο απατεώνας ζήτησε να μιλήσει με την ταμία για να συνεννοηθεί μαζί της.
Η ταμίας εκτέλεσε την παραγγελία που της έδωσε κατόπιν εγκρίσεως της επιχειρηματία – θύματος η οποία δεν αφορούσε πίστωση αλλά μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό της στον λογαριασμό μιας γυναίκας!
Η απατεώνας μάλιστα την ίδια ημέρα και πριν αντιληφθεί τι είχε συμβεί το θύμα, επικοινώνησε μαζί της και της ζήτησε να καταθέσει 3.500 ευρώ σε άλλο λογαριασμό της Εθνικής για να πληρωθεί… ο ΦΠΑ.
Την ώρα εκείνη είχε κλείσει ωστόσο η Εθνική και τότε η επιχειρηματίας εκτελώντας οδηγίες του υποτιθέμενου τραπεζικού υπαλλήλου έμβασε τα χρήματα μέσω της εταιρείας Western Union σε λογαριασμό μιας άλλης γυναίκας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου