Ειδήσεις

Κλήθηκε για εξηγήσεις ο διευθυντής Τράπεζας που υπεξαιρούσε τις καταθέσεις πελατών!

Ενώπιον της Πταισματοδίκη Ρόδου κλήθηκε την 17η Νοεμβρίου 2015, για πρώτη φορά σε εξηγήσεις από τον Ιούλιο, που ξέσπασε το σκάνδαλο, ο τραπεζικός διευθυντής, που πρωταγωνίστησε σε υπόθεση παρατραπεζικής δραστηριότητας σε κεντρικό υποκατάστημα συστημικής τράπεζας στο νησί της Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχει διεκπεραιωθεί το πρώτο σκέλος της λήψεως καταθέσεων μετά την υποβολή της πρώτης μηνύσεως σε βάρος του από μια 85χρονη άτεκνη χήρα, που εμπιστεύθηκε τη διαχείριση των καταθέσεων και των επενδύσεών της στον πρώην συνάδελφό της, με τον οποίο συνδεόταν με φιλική σχέση.
Η 85χρονη κατόρθωσε να συγκεντρώσει περίπου 950.000 ευρώ από την πώληση ακινήτων ιδιοκτησίας της και την πολυετή εργασία της και τα επένδυσε σε προθεσμιακές καταθέσεις σε τράπεζα, η οποία απορροφήθηκε το 2013 από γνωστό τραπεζικό όμιλο.
Ο καταγγελλόμενος διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος και στις δύο τράπεζες και σύμφωνα με όσα έχει διαπιστώσει η 85χρονη, υπεξαιρούσε με ιδιαίτερα τεχνάσματα χρήματα από λογαριασμό της από το έτος 2012!
Η αποκάλυψη του σκανδάλου έγινε την 23η Ιουλίου 2015, εν μέσω capital controls, όταν η 85χρονη απευθύνθηκε στον υποδιευθυντή του υποκαταστήματος για να διαμαρτυρηθεί, διότι δεν είχε προχωρήσει αίτημά της για το «σπάσιμο» προθεσμιακής της κατάθεσης σε δολάρια ΗΠΑ.
Το «κουβάρι» της υπόθεσης άνοιξε μετά τη διαπίστωση του υποδιευθυντή ότι η συγκεκριμένη προθεσμιακή κατάθεση είχε ήδη ρευστοποιηθεί, τα χρήματα είχαν μεταφερθεί σε λογαριασμό ταμιευτηρίου της και είχαν εισπραχθεί με πλαστά παραστατικά, ενώ περαιτέρω διαπιστώθηκε ότι της είχε χορηγηθεί από τον καταγγελλόμενο τραπεζικό υπάλληλο, τίτλος προθεσμιακής κατάθεσης με αυξημένο επιτόκιο για τη συγκεκριμένη της επένδυση, ο οποίος ήταν ομοίως πλαστός.
Η 85χρονη, όπως προέκυψε από έρευνα του πληρεξουσίου δικηγόρου της κ. Παντελή Αποστολά, είχε επενδύσει τις οικονομίες μιας ζωής σε τρεις προθεσμιακές καταθέσεις και συγκεκριμένα σε μια ύψους 220.000 ευρώ περίπου και δύο σε συνάλλαγμα ύψους 300.000 δολαρίων ΗΠΑ και 100.000 στερλίνων Αγγλίας.
Ο καταγγελλόμενος προέβαινε σε αναλήψεις από τον λογαριασμό της σε τακτά χρονικά διαστήματα τις οποίες κάλυπτε δίδοντάς της ένα βιβλιάριο ταμιευτηρίου, το οποίο ήταν πλαστό. Η 85χρονη φέρεται παραπέρα να πείστηκε στην ανανέωση των προθεσμιακών της καταθέσεων στην τράπεζα, διότι ο καταγγελλόμενος της χορηγούσε επιτόκια πάνω από το όριο άλλων προθεσμιακών καταθέσεων της τράπεζας για να την δελεάσει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τίτλοι δύο προθεσμιακών καταθέσεων, που έχουν δοθεί στην 85χρονη, είναι πλαστοί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • δημητριος    12.11.2015 11:02

    Τα λεφτα εγιναν…καπνος.Ενας Κουγιας θα καθαρισει την υποθεση και ζησαν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα!!

Σχολιασμός άρθρου