Τοπικές Ειδήσεις

Παραιτήσεις υποψηφίων περιφερειακών και τοπικών συμβούλων

Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 έληξε η προθεσμία για την δήλωση κατάρτισης συνδυασμών υποψηφίων στα Πρωτοδικεία Ρόδου και Σύρου.
Σήμερα και ώρα 11.00 θα γίνει στα Πρωτοδικεία η ανακήρυξη των συνδυασμών που θα είναι υποψήφιοι, αφού ελεγχθεί πρώτα πως πληρούν τις προϋποθέσεις.
Έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 18 Μαΐου 2019 μπορεί να υποβληθεί παραίτηση υποψηφίου, ενώ έως την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 μπορεί να δηλωθεί αντικαταστάτης παραιτηθέντος ή αποβιώσαντος υποψηφίου.
Μέχρι το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 και τρεις ηµέρες πριν από την ηµέρα της επαναληπτικής ψηφοφορίας, δηλαδή έως την Πέµπτη 30 Μαΐου 2019, οι υποψήφιοι συνδυασµοί παραδίδουν αριθµό ψηφοδελτίων προσαυξημένο κατά 20% του αριθµού των εκλογέων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατικής», χθες υπέβαλαν ενώπιον του Πρωτοδικείου Σύρου την παραίτησή τους από τον συνδυασμό του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» οι κ.κ. Μαρία Καραγιάννη του Νικολάου και Αναστάσιος Σκουλάτος του Εμμανουήλ, αμφότεροι από την περιφερειακή ενότητα Νάξου.
Στο Πρωτοδικείο της Ρόδου υπέβαλε την παραίτησή του από το ψηφοδέλτιο της παρατάξεως «ΝΕΑ ΜΕΡΑ» με επικεφαλής τον κ. Στράτο Καρίκη, για την κοινότητα Ρόδου ο κ. Ηλίας Σωτηράκης του Μιχαήλ.
Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ανακύψει θέμα με την πληρότητα των δικαιολογητικών που έχει υποβάλει ενώπιον του Πρωτοδικείου Σύρου συγκεκριμένος περιφερειακός συνδυασμός.
Πιο συγκεκριμένα υπεύθυνες δηλώσεις που συνοδεύουν υποψηφιότητες των μελών του συνδυασμού φέρονται να έχουν γραφεί στην κυριολεξία «στο πόδι» με αποτέλεσμα να λείπουν από το κείμενο αυτό απαιτούμενα στοιχεία, ως και ημερομηνίες.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου