Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου με τους υποψήφιους δημάρχους

Συνάντηση και με τους πέντε υποψήφιους δημάρχους Ρόδου προκειμένου να τεθούν επί τάπητος διαχρονικά ζητήματα του εμπορικού κόσμου, θα ζητήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, όπως αποφασίστηκε κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ.
Σκοπός των συναντήσεων είναι να παρουσιάσουν στα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου οι υποψήφιοι δήμαρχοι τις προτάσεις τους, για την εμφάνιση της πόλης αλλά και για τις πάγιες θέσεις του εμπορικού κόσμου. Όπως δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Νίκος Μπόνης η ατζέντα είναι σταθερή και τα προβλήματα διαχρονικά. «Τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου είναι συγκεκριμένα και άλυτα και αφορούν στους μικροπωλητές και τη χωροθέτησή τους, στους κοινόχρηστους χώρους που καταλαμβάνονται και δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό, στο κυκλοφοριακό, στην έλλειψη χώρων στάθμευσης και ζητήματα που αφορούν στην εμφάνιση της πόλης. Είναι αδιανόητο να έχουμε φτάσει στο 2019 και να μην έχουμε ακόμα δημιουργήσει επιπλέον χώρους στάθμευσης, είναι απαράδεκτο να παραμένει ακόμα ο σταθμός των λεωφορείων στο Μαντρακι, στο κέντρο της πόλης. Αυτά είναι αρμοδιότητα του Δήμου να τα επιλύσει. Αμεσα θα ζητήσουμε από όλους τους υποψήφιους δημάρχους συνάντηση για τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους», επισήμανε ο κ. Νίκος Μπόνης, προσθέτοντας πως τα προβλήματα με τις δημοτικές αρχές είναι διαχρονικά, σημειώνοντας πως ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος ανταποκρίνεται και επιλύει άμεσα ζητήματα που τυχόν προκύπτουν και άπτονται της αρμοδιότητάς του.
Όπως ανέφερε ο κ. Μπόνης, στα προηγούμενα χρόνια -εκτός από φέτος- κάθε χρόνο γίνονταν συναντήσεις με πρωτοβουλία των δημάρχων για την προετοιμασία της πόλης ενόψει της νέας σεζόν, κάθε χρόνο επισημαίνονταν τα προβλήματα και κάθε χρόνο δίνονταν διαβεβαιώσεις, χωρίς όμως να έχει αντιμετωπισθεί μέχρι σήμερα κανένα πρόβλημα.
«Εμείς δεν βλέπουμε μόνο τα προβλήματα των εμπορικών καταστημάτων, μας ενδιαφέρει η εμφάνιση και η λειτουργικότητα της πόλης. Αν η πόλη είναι φροντισμένη, θα προσελκύει περισσότερο κόσμο, και κατοίκους και τουρίστες, κι άρα θα υπάρχει κίνηση και στα καταστήματα. Όταν η πόλη “υποφέρει” και ο κάτοικος ή ο επισκέπτης αποφεύγει το κέντρο προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί, είναι αυτονόητο ότι αυτό θα έχει επίπτωση στην εμπορική κίνηση», ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, προσθέτοντας ότι η απόφαση της δημοτικής αρχής για μονοδρόμηση της εισόδου της πόλης από την Παλιά Πόλη και την έξοδο από τα Πλατανάκια, θα έχει τραγικές επιπτώσεις στο ήδη διογκωμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα. «Εάν εφαρμοστεί αυτή η ρύθμιση τότε θα προκληθεί ασφυξία στο κέντρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόνης.
Ενδιάμεσες εκπτώσεις
Να σημειωθεί ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ολοκληρώνονται την Τετάρτη 15 Μαΐου, ωστόσο παρά το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει, εντούτοις η κίνηση δεν είναι ικανοποιητική όπως αναφέρει ο κ. Ν. Μπόνης.
Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019 ξεκίνησαν την Πέμπτη 2 Μαΐου και παρά τις χαμηλές τιμές, οι καταναλωτές είναι συγκρατημένοι, όπως και οι επισκέπτες που βρίσκονται στο νησί μας για διακοπές.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, στις λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι τη λήξη της εκπτωτικής περιόδου δεν φαίνεται να αλλάζει το κλίμα, ακολουθώντας την περιορισμένη αγοραστική κίνηση της πασχαλινής περιόδου που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τοπικά παρουσίασε μείωση έως και 7%.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου