Ειδήσεις

Το αίτημα για δίμηνη παράταση, κατέθεσε ο Γκ. Χαρδούβελης

Το αίτημα για επέκταση κατά δυο μήνες του οικονομικού προγράμματος που αφορά την Ελλάδα, υπέβαλε το βράδυ της Τρίτης στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Στην δισέλιδη επιστολή του ο Γκίκας Χαρδούβελης ζητεί να υπαχθεί η Ελλάδα στην πιστοληπτική γραμμή στήριξης, με την υπόμνηση ότι θα χρειαστεί δύο μήνες παράταση για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος σύμφωνα και με την απόφαση του Eurogroup.
«Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του Eurogroup γιατί ξεμπλοκάραμε και μπαίνουμε πια σε τροχιά συμφωνίας με δίμηνη παράταση τη στιγμή που όλοι έλεγαν ότι πάμε σε εξάμηνη» έλεγαν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ από τις Βρυξέλλες. Σημείωναν ωστόσο με προβληματισμό ότι «υπάρχει όμως και μεγάλη ανησυχία για την πτώση στο χρηματιστήριο».

Καλά πληροφορημένες ελληνικές διπλωματικές πηγές, ανέφεραν ταυτοχρόνως ότι ως τις πρώτες απογευματινές ώρες χθες δεν είχε παραδοθεί στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης η ενδιάμεση έκθεση της τρόικας, η οποία αφορά την ως τώρα αξιολόγηση των προσπαθειών που καταβάλλει η Ελλάδα για να ανταποκριθεί στους όρους του προγράμματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου