Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου με μήνυση, κατέφυγε μια ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κατά τριών εργαζομένων στο ίδιο τμήμα του νοσοκομείου, για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της μηνύτριας από την πρώτη στιγμή που προσελήφθη στο νοσοκομείο σε συγκεκριμένο τμήμα διαπίστωσε ότι αυτό λειτουργούσε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο χωρίς ιατρό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει ιατρική διάγνωση και όλες οι βιοψίες να πηγαίνουν με αποστολή των δειγμάτων προς εξέταση στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Με τον τρόπο αυτό το έργο του εργαστηρίου και των ανθρώπων που το στελέχωναν περιοριζόταν στην παραλαβή των δειγμάτων, τη συσκευασία τους και την αποστολή τους στο εργαστήριο του ΕΚΠΑ προκειμένου να εξεταστούν και επιστραφούν τα αποτελέσματα.
Η κατάσταση αυτή σύμφωνα με τη μηνύτρια άλλαξε άρδην με την ανάληψη των καθηκόντων της αφού έγινε εφικτή η εφαρμογή ιστοχημικών χρώσεων και όλες οι βιοψίες να γίνονται στη Ρόδο με κάποιες μικρές εξαιρέσεις αφού φρόντισε να εξοπλίσει κατάλληλα το εργαστήριο και πέτυχε μάλιστα κατόπιν αιτήματος της την πρόσληψη επικουρικού γιατρού, θέση την οποία κατέλαβε η δεύτερη των εγκαλουμένων.
Παρά τις προσπάθειές της για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, άρχισε πολύ γρήγορα να αντιμετωπίζει την αρνητική στάση των εγκαλουμένων και συνεργατών της καθώς είχαν συνηθίσει σε άλλους ρυθμούς δουλειάς με αποτέλεσμα να δείχνουν απροθυμία να συνεργαστούν.
Έτσι σύμφωνα με την μηνύτρια ξεκίνησε ένας πόλεμος εναντίον της με συντονισμένες αναφορές από τους εγκαλουμένους προκειμένου να διενεργηθεί ΕΔΕ σε βάρος της.
Σε αυτές τις αναφορές που υποβλήθηκαν από τους τρεις εγκαλουμένους στη διοίκηση του νοσοκομείου εμπεριέχονται, όπως υποστηρίζει, ψευδή γεγονότα και άκρως συκοφαντικά για την μηνύτρια-ιατρό όπως ότι δήθεν συμπεριφέρεται αντιδεοντολογικά, βίαια και απειλητικά κι ότι δρα παράνομα, με σκοπό να υποβαθμίσουν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά της προκειμένου να την εξοντώσουν κοινωνικά και επιστημονικά.
Τελικά πέτυχαν τη διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος της μηνύτριας, όπου σύμφωνα με αυτήν κατέθεσαν και οι τρεις εγκαλουμένοι κατασκευασμένες αναφορές αλλά παρόλα αυτά δεν της επετράπη να λάβει γνώση των εμπεριεχόμενων σε αυτήν εγγράφων αλλά ούτε και να παρασταθεί κατά την κατάθεσή της με κάποιον συνήγορο αφού όπως της διευκρίνισαν επρόκειτο για μία αμελητέα υπόθεση που απλά θα έκλειναν.
Τελικά πέτυχαν την πειθαρχική παραπομπή και την απομάκρυνσή της από τη θέση που κατείχε στο Νοσοκομείο και όλα αυτά σε συνδυασμό με τον συνεχή εκφοβισμό αλλά και τις καθημερινές απειλές που δεχόταν η μηνύτρια, την οδήγησαν στην απόφαση να αιτηθεί την απόσπασή της.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Μεταξία Ψουρογιάννη.

Ένα σχόλιο στο Σε σοβαρές καταγγελίες κατά υπαλλήλων του νοσοκομείου προέβη ιατρός

  1. Avatar Ο/Η Νίκος λέει:

    Τεμπέληδες, χαραμοφάηδες και βολεμένοι. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο νοσοκομείο. Έχουν φτάσει στο σημείο να γίνονται δολιοφθορές σε ακριβά μηχανήματα πληρωμένα από την τσέπη μας για να γλυτώνουν οι τεμπέληδες δουλειά. Αυτοί οι τύποι πρέπει να απολύονται με την μία.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ