Ειδήσεις

Mitsis: Σχέδια για επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση 19 ξενοδοχείων

Επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ σχεδιάζει ο όμιλος Mitsis Group για την ολοκληρωμένη αναβάθμιση των 19 ξενοδοχείων και θέρετρων που διαχειρίζεται σε πέντε προορισμούς στην Ελλάδα έως το 2026, σαν συνέχεια επενδύσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ την περίοδο 2017-2021.

Η ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων αποτελεί επίσης στρατηγικό στόχο, με πολλαπλές εξαγορές ξενοδοχείων και νέες αναπτύξεις έργων να βρίσκονται στο εκτεταμένο πλάνο της για τα επόμενα χρόνια, αναφέρει ο Όμιλος στον ετήσιο Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) για το έτος 2022.

Την προηγούμενη χρονιά πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό του δύο ακόμη ακίνητα στην Κρήτη, το Cretan Village και το Royal Mare, διπλασιάζοντας ουσιαστικά το αποτύπωμά του στο νησί, επισημαίνει ο Σταύρος Μήτσης Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.
Η Mitsis Group ιδρύθηκε το 1976 από τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Μήτση, ο οποίος οραματίστηκε την επανάσταση στην ελληνική τουριστική βιομηχανία με την εισαγωγή της έννοιας all inclusive.

Σήμερα η Mitsis Group με ένα προσωπικό 4.800 εργαζόμενων, υποδέχεται κάθε χρόνο, 400.000 επισκέπτες σε 19 ξενοδοχεία και  θέρετρα σε 5 προορισμούς, Αθήνα, Κρήτη, Καμένα Βούρλα, Κω, Ρόδο.

Παράλληλα όπως επισημαίνει η εταιρεία στηρίζει και να ενδυναμώνει τις τοπικές κοινότητες στις οποίες βρίσκονται τα ξενοδοχεία της. Το 2022, το 67% των εργαζομένων στα ξενοδοχεία του ήταν κάτοικοι των τοπικών προορισμών του ενώ στόχος είναι να αυξήσει το ποσοστό των τοπικών εργαζομένων στο 75% έως το 2025.

Μισθολογικά κίνητρα
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Mitsis έχει υλοποιήσει στοχευμένες πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη δημιουργία ισχυρότερων δεσμών με τις τοπικές κοινότητες. Αυτές περιλαμβάνουν την παροχή μισθολογικών κινήτρων για τους τοπικούς εργαζόμενους, την προσφορά ελκυστικών πακέτων πρόσληψης και τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης όλο το χρόνο.

Έμφαση δίνει ο όμιλος και στην στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων στις περιοχές που βρίσκονται τα ξενοδοχεία του. Υπολογίζει ότι συνεισφέρει πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε ένα δίκτυο πάνω από 100 αξιόλογων τοπικών παραγωγών και προμηθευτών.

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής του πολιτικής ο όμιλος Mitsis Group στοχεύει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 1,5% ετησίως (έτος βάσης 2019) και την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης υγραερίου σε 0,5 λίτρα/διανυκτέρευση μέχρι το 2025. Τέλος οι στόχοι εξοικονόμησης νερού της Mitsis περιλαμβάνουν τη μείωση της συνολικής κατανάλωσης νερού κατά 2,5% έως το 2025 (έτος βάσης 2019) και την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης νερού σε 0,45 m3/διανυκτέρευση επισκέπτη.

Πηγή ΟΤ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου