Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου προς ΠΑΣΟΚ: Οι πρωτεργάτες της διάλυσης της δημόσιας Υγείας καλύτερα να σιωπούν

Με αφορμή το δελτίο τύπου του τοπικού ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και τη διοίκησή του, η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου δηλώνει τα ακόλουθα:

  • Κομματικό διορισμό διοίκησης στο Νοσοκομείο Ρόδου κάνατε εσείς, εκ περιτροπής με τους έτερους συνδιαχειριστές της διαπλοκής στη χώρα, τη Νέα Δημοκρατία. Στο παρελθόν, πριν καν γίνουν οι εκάστοτε εθνικές εκλογές, η τοπική κοινωνία γνώριζε εκ των προτέρων ποιος θα είναι ο επόμενος διοικητής του Νοσοκομείου, χωρίς καμία διαδικασία αξιολόγησης. Η δε Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, την επομένη κιόλας των εκλογών, συνόδευε τον νέο διοικητή στην «επιδρομή εξουσίας» στο χώρο του νοσοκομείου. Δελτία τύπου και φωτογραφίες υπάρχουν παντού στον τότε τοπικό τύπο…
  • Ανά την Ελλάδα επί ΠΑΣΟΚ τη θέση του διοικητή την αναλάμβαναν συνήθως αποτυχημένοι βουλευτές, στελέχη που δεν μπορούσαν να εκλεγούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και «ημέτεροι» που χρησιμοποιούσαν τη θέση για την προσωπική και κοινωνική αναρρίχησή τους. Το ίδιο κάνατε και σεις τοπικά, όπως και τα «συνεταιράκια εξουσίας» της ΝΔ… Σχεδόν κανένας δεν είχε ποτέ την ελάχιστη σχέση με το χώρο της Υγείας.
  • Η υφιστάμενη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου επελέγη για πρώτη φορά μέσα από διαγωνισμό με διαφανείς διαδικασίες, όπου υπέβαλαν αίτηση πλήθος ικανών και πτυχιούχων συμπολιτών μας. Η διοικήτρια κ. Χατζηστρατή που επελέγη από το Υπουργείο Υγείας έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση μονάδων υγείας, ενώ υπηρέτησε με επιτυχία πολλά χρόνια σε ανάλογη θέση στο δημόσιο. Επίσης, δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Τι από αυτά μπορεί να επικαλεστεί ο οποιοσδήποτε διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ διοικητής νοσοκομείου; Τη διαφανή επιλογή ή τα προσόντα για τη θέση;
  • Είναι προφανές πως επιχειρείτε να υπερασπιστείτε «ημετέρους» με το ύφος και τα γραφόμενα του δελτίου τύπου σας, όταν ο εξορθολογισμός και η εφαρμογή του νόμου από την πλευρά της διοίκησης του ΓΝ Ρόδου ερμηνεύονται ως «σοβαρός αντίκτυπος στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου» επειδή ξεβολεύει κάποιους.
  • Τέλος, καλούμε τους εκπροσώπους τους ΠΑΣΟΚ σε επόμενη ανακοίνωσή τους, εφόσον κόπτονται για την ποιότητα της παρεχόμενης δημόσιας Υγείας προς την κοινωνία, να τοποθετηθούν σχετικά με το πάρτι «ημετέρων» στην υγεία επί ΠΑΣΟΚ, ή με το ρόλο του κ. Λοβέρδου στο σκάνδαλο του ξεπουλήματος του Ερρίκος Ντυνάν. Αν δυσκολεύονται, ας μας πουν τη γνώμη τους έστω για τις ενέργειες του κ. Λοβέρδου αναφορικά με την προεκλογική (Μάιος 2012) δημόσια διαπόμπευση δήθεν οροθετικών γυναικών, θυμάτων εμπορίου λευκής σαρκός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου