Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και όλες οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία, έγιναν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο συνέβη με την στελέχωση των νοσοκομείων, τον εξοπλισμό τους και την ίδρυση των Κέντρων Υγείας και των νέων νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το Νοσοκομείο της Ρόδου.

Για όλους αυτούς τους λόγους, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι για τα όσα αυτόν τον καιρό συμβαίνουν στο Νοσοκομείο του νησιού μας. Από την πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, αλλά και από δική μας πληροφόρηση, προκύπτουν τα εξής:

  1. Το τοπικό πελατειακό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει πρόσβαση ούτε στην Αυτοδιοίκηση και τους Οργανισμούς της στη Ρόδο ούτε στους μαζικούς χώρους, στους οποίους λόγω έλλειψης αξιόλογων στελεχών, η επιρροή του είναι αντίστοιχη της πραγματικής του δύναμης, δηλ. του 3% και όχι της πλασματικής και πρόσκαιρης ( λόγω πολιτικής εξαπάτησης)  που κατέγραψε στις εθνικές εκλογές..
  2. Εξ αιτίας αυτής της αδυναμίας του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και για την ικανοποίηση μέρους των  πελατειακών του δραστηριοτήτων, θέλει να ελέγξει εξ ολοκλήρου τον πιο μεγάλο και ευαίσθητο Οργανισμό στο νησί, δηλαδή το Νοσοκομείο, στο οποίο ελέω των αυθαιρεσιών του Πολάκη, έχει διορισμένη κομματική διοικήτρια (η οποία συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζει δημόσια την πίστη και την υποστήριξη της στον πολιτικό της προϊστάμενο, αλλά και αντιστρόφως)!
  3. Η κομματική Διοίκηση του Νοσοκομείου όμως, δεν μπορεί από μόνη της να καταφέρει τίποτα, όσο υπάρχουν υπάλληλοι που αντιστέκονται στην κάθε είδους κομματοκρατία, για την οποία μιλούν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωση τους και για τον λόγο αυτό το τοπικό κομματικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει άνω – κάτω το Νοσοκομείο για να καθυποτάξει και την υπηρεσιακή ιεραρχία, με την τοποθέτηση κομματικά έμπιστων υπαλλήλων στις κρίσιμες θέσεις. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν από τη μια να βολέψουν τους κομματικά υποτελείς τους και από την άλλη να κάνουν εκεί μέσα ανεμπόδιστα τα ρουσφέτια κάθε είδους στους δικούς τους, παραμερίζοντας ικανούς και έμπειρους υπαλλήλους, οι οποίοι φροντίζουν να κάνουν μόνο καλά την δουλειά τους και όχι να υπηρετούν το κομματικό καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ.
  4. Δεν περιμέναμε φυσικά από ένα κόμμα που δεν σέβεται την Δικαιοσύνη και το Σύνταγμα, να σεβαστεί τον χώρο της Υγείας. Οι κινήσεις όμως αυτές, τις οποίες υλοποιεί η κομματική Διοικήτρια, έχουν αναστατώσει τις υπηρεσίες (Διοικητικές και οικονομικές κυρίως), με σοβαρό αντίκτυπο στην ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως σαφέστατα προκύπτει από την ανακοίνωση του Συλλόγου των Εργαζομένων, αλλά και της πανελλήνιας ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΔΗΝ).
  5. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ακολουθήσει την αντιφατική πολιτική συμπεριφορά της Ν.Δ., με τις επισκέψεις, τα χαμογελάκια, τα φωτογραφικά ενσταντανέ και την εκδήλωση στήριξης δήθεν στο Νοσοκομείο, η οποία ουσιαστικά νομιμοποιεί και στηρίζει την κομματική διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιδιώξεις της. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Πέρυσι το ξανάκαναν προκειμένου να εξυπηρετήσει τις προσωπικές του επιδιώξεις ένας γιατρός μέλος τους και φέτος το επανέλαβαν για κάποιους άλλους, αλλά για τον ίδιο ακριβώς λόγο! Η σοβαρότητα της αντιπολίτευσης που ασκούν τώρα, μας προδιαθέτει και για την αποτελεσματικότητα τους εάν αύριο γίνουν κυβέρνηση!
  6. Το ΠΑΣΟΚ θα περιοριστεί αυτή την ώρα να επισημάνει στην κομματική διοίκηση του Νοσοκομείου πως αφού απέτυχε να διατηρήσει την εργασιακή ειρήνη στον ευαίσθητο αυτό χώρο, ας αποφύγει τουλάχιστον την διάλυση του!

Εμείς θα παρακολουθούμε με προσοχή και με μόνη επιδίωξη την καλή λειτουργία του Νοσοκομείου, χωρίς καμιά αντιπολιτευτική διάθεση, με την υπόσχεση να συμβάλουμε από την επόμενη κιόλας μέρα που θα απαλλαγεί ο τόπος από την επικίνδυνη αυτή κυβέρνηση, ώστε να επανέλθει η ομαλότητα και η εργασιακή ειρήνη – δικαιοσύνη στον ευαίσθητο αυτό χώρο! Το Νοσοκομείο δεν είναι βιλαέτι ούτε ιδιοκτησία κανενός αλλά ανήκει στον Ροδιακό λαό, χάριν του οποίου εμείς, το ΠΑΣΟΚ, το δημιουργήσαμε και οι προσωρινοί επιβήτορες της εξουσίας θα πρέπει να το προσέξουν σοβαρά αυτό!!!

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ