Συνέντευξη
στην Πέγκυ Ντόκου

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, εξηγεί σήμερα σε συνέντευξή του στην «δημοκρατική» ο κ. Παύλος Μπακίρης.
Μετά από δύο χρόνια στο τιμόνι της ΝΟΔΕ, ο κ. Μπακίρης μιλάει για τις εσωκομματικές εκλογές, για τους στόχους της Ν.Δ. υπογραμμίζοντας πως «οι Δωδεκανήσιοι είναι συνειδητοποιημένοι πολιτικά». Μιλάει ακόμη για την νησιωτικότητα η οποία πληγώθηκε ανεπανόρθωτα στη διάρκεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και καλεί για τις 13 Μαΐου τα μέλη της Ν.Δ. σε όλη τη Δωδεκάνησο να συμμετέχουν μαζικά, στις εσωκομματικές εκλογές.

Η συνέντευξη αναλυτικά:
• Κύριε Μπακίρη, πώς βλέπετε την διαδικασία για την ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων στη Νέα Δημοκρατία για την εκλογή ΝΟ.Δ.Ε και ΔΗΜ.Τ.Ο, όπως εξελίσσεται μέχρι αυτή την ώρα στην περιοχή μας; Είστε ικανοποιημένος από την συμμετοχή των Νεοδημοκρατών;
Κυρία Ντόκου, ικανοποιητική είναι καταρχάς η διαδικασία αυτή καθαυτή, καθώς ο πρόεδρός μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνει εμπράκτως ότι η ΝΔ είναι ένα ανοιχτό πλέον κόμμα και με μέλη που έχουν λόγο και ρόλο.
Οι εκλογές αυτές, θα πραγματοποιηθούν βάσει του νέου κανονισμού που ψηφίσθηκε από την Πολιτική Επιτροπή και αν μη τι άλλο, δείχνουν ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα που εξελίσσεται, διευρύνεται, ακούει τις ανάγκες της κοινωνίας και προσπαθεί να ανταποκριθεί σε αυτές, δίνοντας στους πολίτες τη δυνατότητα, να μπορούν οργανωμένα να εκφραστούν και κυρίως να εισακουστούν. Στην περιοχή μας οι διαδικασίες, όπως θα έχετε διαπιστώσει κι εσείς, εξελίσσονται ομαλά και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Οι Δωδεκανήσιοι είναι συνειδητοποιημένοι πολιτικά και στη ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου, τα τελευταία χρόνια επιχειρήσαμε και πετύχαμε –τολμώ να πω- ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία, στο πλαίσιο των επιταγών του προέδρου μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό φαίνεται και από την συμμετοχή νέων ανθρώπων στη ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου και στις κατά τόπους οργανώσεις των νησιών του νομού, κι αυτό είναι ελπιδοφόρο για την επόμενη ημέρα, που όπως όλα δείχνουν δεν θα αργήσει. Ως προς τη συμμετοχή, δεδομένων των συνθηκών και του γεγονότος ότι η τουριστική περίοδος είναι σε εξέλιξη θα έλεγα ότι είναι ικανοποιητική και ότι υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές. Ενδεχομένως το αντίτιμο των 12 ευρώ να θεωρήθηκε ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά όμως μέχρι στιγμής τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά για τη συμμετοχή και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΝΔ πλέον έχει ως βασική πηγή χρηματοδότησης τις εισφορές των μελών της. Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι, λόγω της τουριστικής περιόδου, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις ίσως να μην επιτρέψουν σε πολλά μέλη μας να ψηφίσουν ωστόσο, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο για αυτή την νέα διαδικασία εκλογής των τοπικών οργάνων της ΝΔ.

• Είστε ξανά υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου. Διατελέσατε πρόεδρος σε μια πολύ δύσκολη χρονικά συγκυρία έχοντας απέναντί σας την συγκυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ και μια κοινωνία που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Πώς θα χαρακτηρίζατε αυτή την θητεία;
Ήταν πράγματι και παραμένει μια δύσκολη συγκυρία, γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κόστισε πολύ ακριβά στην χώρα μας και δυστυχώς, τις τραγικές επιπτώσεις από τους επικίνδυνους χειρισμούς αυτής της κουστωδίας, δεν τις έχουμε βιώσει ακόμα στο σύνολό τους. Τα δύο αυτά χρόνια της θητείας μας στη ΝΟ.Δ.Ε ο τόπος μας ήρθε αντιμέτωπος με τραγικές καταστάσεις και αποφάσεις που οδήγησαν την νησιωτικότητα στο απόσπασμα. Όλο αυτό το διάστημα παλέψαμε και καταφέραμε να κρατήσουμε όρθιο το φρόνημα των συμπατριωτών μας ώστε να μην χαθεί η ελπίδα και η αισιοδοξία. Προσπαθήσαμε να είμαστε δίπλα στο Δωδεκανήσιο και τη Δωδεκανήσια, στα προβλήματά τους, στις ανησυχίες τους και στους προβληματισμούς τους με ειλικρίνεια, με σοβαρότητα, με συνέπεια και ευαισθησία. Οι συμπατριώτες μας σε κάθε επίσκεψη στη Ρόδο αλλά και στα νησιά, μας ανταποδίδουν την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους, γιατί ξέρουν ότι μόνο στην αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ μπορούν να ελπίζουν. Η Νέα Δημοκρατία αυτά τα δύο χρόνια στη Δωδεκάνησο έγινε και πάλι σημείο αναφοράς απέναντι στον λαϊκισμό και στον εμπαιγμό του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του. Αποκαλύψαμε ένα προς ένα τα ψέματα και την υποκρισία των σημερινών κυβερνώντων και σήμερα είμαστε έτοιμοι για την αλλαγή σελίδας στη χώρα και στην περιοχή μας.

• Εάν επανεκλεγείτε, ποιες θα είναι οι προτεραιότητες της νέας ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου, με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις μπροστά σας, κοινωνικά προβλήματα και κυρίως εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στο 2019. Θα γίνει και ανανέωση στελεχών;
Βασική προτεραιότητα και κυρίαρχος στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τον πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, να ανοικοδομήσει την χώρα την επόμενη μέρα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, να κάνουμε ξανά την Ελλάδα χώρα της ελπίδας και της προοπτικής, των ευκαιριών και της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας. Σε αυτή τη χώρα θέλουμε να ζήσουμε, σε αυτή τη χώρα θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες θα είναι τεράστιες, γιατί η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα παραδώσει καμένη γη. Όμως ο πρόεδρός μας, ως αυριανός πρωθυπουργός, ετοιμάζει ήδη το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην επόμενη ημέρα. Στο πλαίσιο αυτό, εμείς στη ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου με συνέπεια και σοβαρότητα, όπως κάναμε αυτά τα δύο χρόνια, θα στηρίξουμε τον πρόεδρό μας και αυριανό πρωθυπουργό στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του. Κι αυτό εμπεριέχει την ανάδειξη από κοινού με τους συμπατριώτες μας σε κάθε νησί της Δωδεκανήσου, όλων των ανοικτών ζητημάτων του νομού μας. Η νησιωτικότητα πληγώθηκε ανεπανόρθωτα στη διάρκεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κι εμείς καλούμαστε να κλείσουμε τις πληγές αυτές. Η ανανέωση των προσώπων κ. Ντόκου, είναι επιβεβλημένη για ένα κόμμα όπως είναι η ΝΔ, που δεν έχει στεγανά και παρωπίδες. Εξάλλου, εμείς στη διάρκεια της θητείας μας, κάναμε πράξη την ανανέωση σε κάθε επίπεδο. Πόσω μάλλον στην νέα θητεία, που τα νέα όργανα θα κληθούν να φέρουν εις πέρας το εγχείρημα των εθνικών εκλογών αλλά και των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αποδείξει ότι δεν απευθύνεται σε μια κλειστή κάστα ανθρώπων, αλλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που πιστεύουν ότι δεν είναι αυτή η Ελλάδα που μας αξίζει και που ξέρουν ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και σπουδαία πράγματα αρκεί να αναλάβει το τιμόνι της χώρας ένας σοβαρός, συνεπής ρεαλιστής και ανοιχτόμυαλος πρωθυπουργός που δεν τρέφει «αυταπάτες» και που θα επανακτήσει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και θα δώσει προοπτική και αισιοδοξία στους πολίτες της χώρας. Που θα επιτρέψει επιτέλους στους Έλληνες να σηκώσουν ξανά το κεφάλι ψηλά.

• Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους Νεοδημοκράτες σε όλα τα Δωδεκάνησα ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στις 13 Μαΐου 2018;
Ως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου, καλώ στις 13 Μαΐου τα μέλη μας σε όλη τη Δωδεκάνησο να συμμετέχουν μαζικά στην ανάδειξη των Προέδρων των Τοπικών Οργανώσεων, των Προέδρων ΝΟ.Δ.Ε και των μελών τους, ώστε η Νομαρχιακή Οργάνωση της ΝΔ μέσα από αυτές τις εκλογές να βγει πιο ισχυρή και πιο ανανεωμένη για το δύσκολο δρόμο που έχουμε μπροστά μας, γιατί εμείς οι νεοδημοκράτες είμαστε εκείνοι που θα κληθούμε να γυρίσουμε σελίδα στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Κι αυτό είναι μια τεράστια ευθύνη και πρόκληση ταυτόχρονα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ