ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίδομα παιδιού Α21: Ανοιξε ξανά η πλατφόρμα, στις 9 Οκτωβρίου η έκτακτη καταβολή

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
Μέγεθος γραμμάτων
✦ Σύ­νο­ψη ⌄
  • Ανοί­γει σή­με­ρα η ηλε­κτρο­νι­κή πλατ­φόρ­μα για το επί­δο­μα παι­διού Α21, επι­τρέ­πο­ντας νέες αι­τή­σεις και τρο­πο­ποι­ή­σεις έως τις 13 Νο­εμ­βρί­ου 2026.
  • Ο ΟΠΕΚΑ θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σει έκτα­κτη πλη­ρω­μή του επι­δό­μα­τος στις 9 Οκτω­βρί­ου 2026 για δι­καιού­χους που δεν είχαν εκ­κα­θα­ρι­στεί λόγω τε­χνι­κών προ­βλη­μά­των.
  • Τα προ­βλή­μα­τα προ­ήλ­θαν από την ενη­μέ­ρω­ση των στοι­χεί­ων φοί­τη­σης των παι­διών, που επη­ρε­ά­σαν τις αι­τή­σεις κατά την έναρ­ξη της σχο­λι­κής χρο­νιάς.
  • Η νέα δια­δι­κα­σία εκ­κα­θά­ρι­σης θα επι­τρέ­πει την αξιο­λό­γη­ση αι­τή­σε­ων που δεν είχαν λη­φθεί υπόψη στην προη­γού­με­νη πλη­ρω­μή.

Από σή­με­ρα 5/10 ανοί­γει ξανά η ηλε­κτρο­νι­κή πλατ­φόρ­μα για το επί­δο­μα παι­διού Α21, ώστε οι πο­λί­τες να μπο­ρούν να υπο­βά­λουν νέες αι­τή­σεις ή να τρο­πο­ποι­ή­σουν τις ήδη κα­τα­χω­ρη­μέ­νες για το έτος 2026.

Η πλατ­φόρ­μα για την συ­μπλή­ρω­ση ή επι­και­ρο­ποί­η­ση των αι­τή­σε­ων σχε­τι­κά με το επί­δο­μα παι­διού θα πα­ρα­μεί­νει ανοι­χτή έως την Πα­ρα­σκευή 13 Νο­εμ­βρί­ου 2026 στις 18:00.

Ταυ­τό­χρο­να, ο ΟΠΕΚΑ θα προ­βεί σε έκτα­κτη πλη­ρω­μή του επι­δό­μα­τος την Πα­ρα­σκευή 9 Οκτω­βρί­ου 2026, προ­κει­μέ­νου να λη­φθούν υπόψη δι­καιού­χοι των οποί­ων οι αι­τή­σεις δεν τέ­θη­καν προς εκ­κα­θά­ρι­ση κατά την προη­γού­με­νη δια­δι­κα­σία, λόγω τε­χνι­κού προ­βλή­μα­τος στην ενη­μέ­ρω­ση των στοι­χεί­ων φοί­τη­σης των παι­διών.

Η έκτα­κτη κα­τα­βο­λή κρί­θη­κε ανα­γκαία μετά το πρό­βλη­μα που πα­ρου­σιά­στη­κε κατά την έναρ­ξη της νέας σχο­λι­κής χρο­νιάς. Συ­γκε­κρι­μέ­να, σε ορι­σμέ­νες αι­τή­σεις είχαν συ­μπε­ρι­λη­φθεί παι­διά για τα οποία δεν είχε ολο­κλη­ρω­θεί η δια­δι­κα­σία απο­φοί­τη­σης και εγ­γρα­φής στην επό­με­νη τάξη, με απο­τέ­λε­σμα να μην είναι δια­θέ­σι­μη εγκαί­ρως η απαι­τού­με­νη πλη­ρο­φό­ρη­ση στο πλη­ρο­φο­ρια­κό σύ­στη­μα.

Το ζή­τη­μα συν­δέ­ε­ται με τε­χνι­κό πρό­βλη­μα της ΗΔΥΚΑ ΑΕ, το οποίο επη­ρέ­α­σε τη δια­θε­σι­μό­τη­τα των στοι­χεί­ων που απαι­τού­νταν για την εκ­κα­θά­ρι­ση των συ­γκε­κρι­μέ­νων αι­τή­σε­ων.

Επο­μέ­νως, ο ΟΠΕΚΑ απο­φά­σι­σε να επα­να­λά­βει την εκ­κα­θά­ρι­ση των αι­τή­σε­ων που επη­ρε­ά­στη­καν και να προ­χω­ρή­σει σε συ­μπλη­ρω­μα­τι­κή πλη­ρω­μή στις 9 Οκτω­βρί­ου, με στόχο να κα­τα­βλη­θεί το επί­δο­μα σε όσο το δυ­να­τόν πε­ρισ­σό­τε­ρους δι­καιού­χους.

Με τον νέο τρόπο εκ­κα­θά­ρι­σης μπο­ρούν να αξιο­λο­γη­θούν και αι­τή­σεις που δεν είχαν λη­φθεί υπόψη στην προη­γού­με­νη πλη­ρω­μή λόγω της εκ­κρε­μό­τη­τας στα στοι­χεία φοί­τη­σης.

Πηγή: newmoney.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.