Τοπικές Ειδήσεις

Αυξήθηκαν oι τουριστικές κρατήσεις στη Ρόδο την περίοδο των εορτών

Αυξήθηκαν οι τουριστικές κρατήσεις για τη Ρόδο την περίοδο των εορτών, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προγραμματίσει περισσότερες θέσεις (έως +5%) για τον προορισμό.

Η νέα τουριστική σεζόν ξεκινά επίσημα στις 28 Μαρτίου λίγο πριν το Πάσχα των Καθολικών, ενώ ήδη από τις 5 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι πρώτες αφίξεις Γερμανών συνταξιούχων στο πλαίσιο ειδικού χειμερινού προγράμματος. Παράλληλα, τον Φεβρουάριο θα αρχίσουν τα καταφθάνουν τα πρώτα γκρουπ Ινδών τουριστών.
Για τις προοπτικές της επικείμενης τουριστικής σεζόν ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος δήλωσε τα εξής: «Την περίοδο των Χριστουγέννων αυξήθηκε η ροή των τουριστικών κρατήσεων κυρίως από την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.
Η ζήτηση είναι υψηλή, γεγονός που αποτυπώνεται και από την αύξηση των αεροπορικών θέσεων που έχουν προγραμματίσει για τη φετινή σεζόν οι τουρ οπερέιτορς και αεροπορικές εταιρείες όπως η Easy Jet και η Jet2.
Επίσης και η ζήτηση των slots στο αεροδρόμιο παρουσιάζει αύξηση, γεγονός για το οποίο θα έχουμε μία πιο καθαρή εικόνα στις αρχές Φεβρουαρίου.
Γενικώς η Ρόδος κατάφερε τα τελευταία χρόνια να αυξήσει σε εντυπωσιακό βαθμό τα τουριστικά μεγέθη και κάθε νέα αύξηση σε επίπεδο αφίξεων, έστω και μικρή, αποτελεί επιτυχία.
Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και προσβλέπουμε σε μία καλή σεζόν. Να μην ξεχνάμε ότι φέτος θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στη Γερμανία.
Οι μεγάλες αυτές διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην καρδιά της τουριστικής σεζόν, ενδεχομένως να επηρεάσουν σε ένα βαθμό τις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα και τη Ρόδο».
Ο κ. Ματσίγκος, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του και για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
Δήλωσε πώς εάν σταματήσουν οι εχθροπραξίες σύντομα, τότε δεν αποκλείεται να αυξηθούν κατακόρυφα οι αφίξεις από το Ισραήλ στη Ρόδο, καθώς η εμπόλεμη κατάσταση εδώ και πολλούς μήνες θα ενισχύσει την ανάγκη των Ισραηλινών για διακοπές.
Σε διαφορετική περίπτωση, ενδέχεται να σημειώσουν μεγάλη πτώση οι ροές. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο η Ρόδος δέχεται περί τους 130.000 Ισραηλινούς τουρίστες.
Πάντως το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν και άλλο οι ρυθμοί κρατήσεων για τη Ρόδο, γεγονός στο οποίο θα συμβάλει θετικά το μέτρο του «Ρόδος Pass», που αποτέλεσε προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το «Ρόδος Pass» προσφέρει οικονομική ενίσχυση για 7 ημέρες διακοπών στο νησί που το περασμένο καλοκαίρι επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, προβλέπεται η παροχή οικονομικής στήριξης περίπου 4 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους για διαμονή σε ξενοδοχεία της Ρόδου.
Το ποσό θα δοθεί από το εθνικό σκέλος του ειδικού προγράμματος Εκτάκτων Αναγκών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Δικαιούχοι είναι τα φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, που διέμεναν σε ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών, τον περασμένο Ιούλιο, στη Ρόδο. Μάλιστα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης αυτής προβλέπεται επταήμερη διαμονή εντός των χρονικών διαστημάτων: 15 Μαρτίου 2024 – 15 Μαΐου 2024 ή 1 Οκτωβρίου 2024 – 15 Νοεμβρίου 2024.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου