Ειδήσεις

Υψηλή εποχικότητα στον κύκλο εργασιών των τουριστικών υπηρεσιών το γ’ τρίμηνο

Αύξηση 7,6% παρουσίασε ο δείκτης κύκλου εργασιών των υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014, έναντι αύξησης 1,2% το τρίμηνο του 2013 έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2012.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, συγκριτικά με το δεύτερο τρίμηνο του 2014, το τρίτο τρίμηνο του έτους ο δείκτης κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες καταλυμάτων και εστίασης ήταν αυξημένο κατά 76,7%.

Η αντίστοιχη σύγκριση του δείκτη μέσα στο 2013 τον εμφανίζει προσαυξημένο κατά 75,3%, καταδεικνύοντας την έντονη εποχικότητα του κλάδου.Ο κύκλος εργασιών περιλαµβάνει τα συνολικά ποσά που τιµολογήθηκαν από την επιχείρηση κατά τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς, και τα οποία αντιστοιχούν σε πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών που παρασχέθηκαν σε τρίτους.

Συνυπολογίζονται πρόσθετα τυχόν επιδοτήσεις προϊόντων/υπηρεσιών. ∆εν περιλαµβάνει το ΦΠΑ και άλλους συναφείς εκπτώσιµους φόρους που συνδέονται άµεσα µε τον κύκλο εργασιών, καθώς και όλα τα τέλη και τους φόρους επί των αγαθών ή των υπηρεσιών που τιµολογήθηκαν από την επιχείρηση.

Επίσης, δεν περιλαµβάνει τα λοιπά έσοδα εκµετάλλευσης, τα χρηµατοοικονοµικά έσοδα και τα έκτακτα έσοδα της επιχείρησης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου