Ειδήσεις

Χρηματική αποζημίωση σε υποψήφια νύφη για γάμο που δεν έγινε ποτέ!

142.900 ευρώ εντέλλεται να καταβάλει σε μια Ροδίτισσα, πρώην μνηστή του, ομογενής από τις ΗΠΑ, με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, που δέχτηκε ότι έγινε πλουσιότερος από την περιουσία της, ενόψει επικείμενου γάμου τους, που όμως δεν έγινε.
Το ιστορικό της υπόθεσης σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, έχει ως εξής:
Οι διάδικοι γνωρίστηκαν περί τα τέλη του έτους 2004 και τις αρχές του έτους 2005. Ο εναγόμενος είχε πρόσφατα επιστρέψει από την Αμερική όπου διαβιούσε μέχρι τότε, μετά το διαζύγιο με τη σύζυγό του, η οποία και παρέμεινε εκεί με τα τέκνα τους, ενώ η ενάγουσα είχε επίσης πρόσφατα διαζευχθεί και είχε τρία ανήλικα τέκνα.
Οι διάδικοι σύντομα συνήψαν ερωτική σχέση. Η σχέση τους εξελίχθηκε, με αποτέλεσμα περί τις αρχές του 2006 να αποφασίσουν να τελέσουν μεταξύ τους γάμο, με τη σιωπηρά συμφωνηθείσα αναβλητική αίρεση ότι ο εναγόμενος θα αποκαθίστατο επαγγελματικά και ταυτόχρονα θα ολοκληρωνόταν η κατασκευή της νέας οικογενειακής τους κατοικίας.
Η ενάγουσα, καλοπροαίρετα και δεδομένου ότι έχει την σχετική οικονομική άνεση, καθώς εργάζεται σε επικερδή οικογενειακή επιχείρηση, κατέβαλε ορισμένα χρηματικά ποσά στον εναγόμενο, ενόψει του μελλοντικού τους γάμου, ως δώρα, αλλά και προκειμένου εκείνος να μπορέσει να αποκτήσει επαγγελματική αυτοτέλεια, σύμφωνα με τις επιδιώξεις του, αλλά και να κατασκευάσει την οικογενειακή τους κατοικία.
Προέκυψε ότι ο ενάγων είχε πρόσφατα επιστρέψει στη Ρόδο από την Αμερική, ευρισκόμενος σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Η ενάγουσα του κατέβαλε συνολικά 142.900 ευρώ. Ωστόσο, δεδομένου ότι καμία από τις επιχειρήσεις του εναγομένου δεν κερδοφορούσε, η ενάγουσα, παροτρυνόμενη και από την οικογένειά της, η οποία παρακολουθούσε από κοντά τον δεσμό των διαδίκων, αρχές του Οκτωβρίου του 2010, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο τελευταίος δεν διαχειριζόταν ορθά τα χρήματα που η ίδια του έδινε, υποψιαζόμενη επιπλέον ότι τα έπαιζε στο καζίνο και αποφάσισε να διακόψει τη σχέση τους, υπαναχωρώντας από την μνηστεία, προς το σκοπό δε τούτο κάλεσε τον ίδιο και την οικογένειά του και τους ανακοίνωσε την ως άνω απόφασή της.
Ταυτόχρονα δήλωσε ότι επιθυμεί να της επιστραφούν τα χρηματικά ποσά που είχε καταβάλει στον εναγόμενο ενόψει της μνηστείας τους και τα οποία προσδιόρισε στο συνολικό ύψος των 162.900 ευρώ.
Το Δικαστήριο έκρινε ότι ο εναγόμενος κατέστη πλουσιότερος από την περιουσία της ενάγουσας για αιτία η οποία δεν επακολούθησε και ως εκ τούτου οφείλει να της τα επιστρέψει.
Εκανε μερικώς δεκτή την αγωγή της και τον διατάσσει να καταβάλει στην πρώην μνηστή του το ποσό των 142.900 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής. Του επέβαλε εξάλλου και τα δικαστικά της έξοδα που ορίζει στο ποσό των 4.500 ευρώ.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Κώστας Σαρρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου