Τοπικές Ειδήσεις

Χαρ. Κόκκινος: «Οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι συνεργάτες και έχουν δικαιώματα”

Να ικανοποιήσει η Περιφερειακή Αρχή, τα αιτήματα τους, που αφορούν την προστασία της υγείας τους»

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση της ηγεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Π.Ν.Α.), με το σύλλογο εργαζομένων της, στις Κυκλάδες και τη «σύγκρουση» με τα συνδικαλιστικά της στελέχη και με δεδομένο τις κρίσιμες στιγμές που διάγουμε, επισημαίνουμε τα εξής:

Είναι λανθασμένη και αντιδεοντολογική πρακτική, η απόρριψη του αιτήματος διαλόγου από την ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στις δημοκρατίες, τα ζητήματα λύνονται με διάλογο και όχι με «αφορισμούς».

Το αίτημα τους, για χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και ιατρού εργασίας (σύμφωνα με τη νομοθεσία), είναι λογικά και δίκαια.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχει τους διαθέσιμους πόρους και η ηγεσία της, έχει τη δυνατότητα να τους διαθέσει προς όφελος των άμεσων συνεργατών της, όπως διαθέτει και σε άλλους φορείς, προστατευτικό υγειονομικό υλικό.

Οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι άνθρωποι με δικαιώματα και προσφέρουν – κατά γενική ομολογία και κατά δήλωση της περιφερειακής αρχής- πολλά στα νησιά μας και εργάζονται σε υπηρεσίες υποστελεχωμένες.

Στις κρίσιμες στιγμές που βιώνουμε και στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας και της ανταπόκρισης των καθημερινών υποχρεώσεων τους προς την κοινωνία μας, πρέπει να λάβει τέλος αυτή η αντιπαράθεση, που δεν ωφελεί καμία πλευρά.

Άλλωστε, στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα και η «επίδειξη ισχύος» της περιφερειακής αρχής προς τους εργαζόμενους της, βλάπτει σοβαρά την ίδια!

Για την «Πνοή Δημιουργίας

Νοτίου Αιγαίου»

Χαράλαμπος Κόκκινος

Περιφερειακός Σύμβουλος

Νοτίου Αιγαίου-Αντιπρόεδρος

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου