Ατάκτως Ερριμμένα

Γιατί γεμίζει η πλατεία κάθε χρόνο με Ροδίτες;

Εκπληκτική η παρουσία χιλιάδων ανθρώπων προχθές την Κυριακή στην εκδήλωση « Η Ρόδος για τη ζωή», στο ραντεβού που δίνεται κάθε χρόνο.
Τι είναι αυτό άραγε που κινητοποίησε πάνω από 6.500 χιλιάδες ανθρώπους πέρσι, πάνω από 8.000 φέτος να συμμετέχουν, όταν βλέπουμε πως για πολλά άλλα και σημαντικά δεν υπάρχει συμμετοχή;
Νομίζω πως είναι απλό και ξεκάθαρο.
Μια ΑΜΚΕ δημιουργήθηκε με συγκεκριμένο σκοπό από κάποιους ανθρώπους. Μόνο για τον σκοπό αυτό και όχι ως όχημα για ιδιοτελή οφέλη, παρελάσεις, φωτογραφίες και κοζερί.
Απέδειξε ότι από την πρώτη κιόλας χρονιά μιλά σοβαρά.
Τα ιατρικά μηχανήματα που τις προηγούμενες χρονιές έβαλε στόχο, έφτασαν στο Νοσοκομείο και μάλιστα χωρίς φανφάρες. Συμπέρασμα: O κόσμος αγκαλιάζει και συμμετέχει σε κάθε τι, όταν δεν τον χρησιμοποιούν για άλλα, πλην του σκοπού που καλείται να συμμετάσχει.
Σε κάθε τι που έχει αποτελέσματα, άμεσα και ουσιαστικά. Σε καθαρές μορφές εθελοντισμού. Αυτές του ανώνυμου, του βοηθητικού στις δομές της πολιτείας και όχι του υποκατάστατου.
Υ.Γ. Απορημένο αναρωτιόταν κάποιο στέλεχος κόμματος, γιατί αυτός ο κόσμος δεν κινητοποιείται για θέματα που πάλι αφορούν τη ζωή τους και την ύπαρξή τους, όπως για το μεροκάματο ή για τα δικαιώματά τους.
Η απάντηση είναι απλή. Μα γιατί πατρονάρεται.
Γιατί βαρέθηκαν τις άσκοπες και εν πολλοίς ψεύτικες παρόλες, άνευ αποτελεσμάτων.
Γιατί σοβαρά θέματα όπως για παράδειγμα οι μειωμένοι συντελεστές, το αυτονόητο της παρουσίας γιατρών και δασκάλων στα νησιά, δεν απαιτείται-διεκδικείται σε διαφορετικά πεζοδρόμια με κομματικές ταμπέλες.
Οσο αυτά και πολλά άλλα δεν γίνονται κοινό κτήμα και ενιαία φωνή, αλλά αντίθετα χωρίζουν σε στρατόπεδα, θα εξακολουθούν να διερωτώνται και να παρακολουθούν έκπληκτοι την πλατεία που “ήταν γεμάτη με το νόημα που είχε κάτι…”
Απλό δεν είναι;

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου