ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα φέσια σχεδόν 500 εκατ. ευρώ στην εφορία τον Μάιο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
χρεη

Στα 3,43 δισ. ευρώ αυξή­θη­καν τα ληξι­πρό­θε­σμα χρέη προς το δημόσιο τον Μάιο, με αύξηση κοντά στα 500 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Απρίλιο.

Το ποσό αυτό έρχεται να προ­στε­θεί σε συσ­σω­ρευ­μέ­νες οφειλές ύψους 107,2 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2023, μέρος των οποίων παρα­μέ­νουν ανε­ξό­φλη­τες για δεκα­ε­τίες και είναι σε μεγάλο βαθμό μη εισπρά­ξι­μες.

Ενδει­κτικό είναι ότι το πραγ­μα­τικό ληξι­πρό­θε­σμο υπό­λοιπο στο τέλος του 2023 ήταν, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, τα 80,8 δισ. ευρώ, με τα υπό­λοιπα να χαρα­κτη­ρί­ζο­νται ανε­πί­δε­κτα είσπρα­ξης.

Σύμφωνα με τα στοι­χεία της ΑΑΔΕ, το Μάιο, οι εμπρό­θε­σμες πλη­ρω­μές ΦΠΑ έφτασαν στο 83,87% ενώ το ποσοστό των εμπρό­θε­σμων πλη­ρω­μών φόρου για ακίνητη περιου­σία δια­μορ­φώ­θηκε στο 77,15%.

Σε σχέση με την αντί­στοιχη περίοδο του 2023, ο αριθμός των οφει­λε­τών παρου­σιά­ζει μείωση κατά 5% (4.253.031 πλήθος οφει­λε­τών το Μάιο του 2024 έναντι 4.471.762 το 2023).

Πηγή euro2day.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.