Ειδήσεις

Το “Ποτάμι” σε συνάντηση με το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου παρόντος του προέδρου του κ. Σ.Χατζησάββα είχε την Δευτέρα 1-12-2014 τριμελής επιτροπή εθελοντών του Ποταμιού στο Ν. Αιγαίο με τον επικεφαλής του κ. Ιωάννη Λιαγούρη. Στη συνάντηση οι εθελοντές του Ποταμιού παρουσίασαν τις θέσεις του κινήματος ‘’ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ’’ για τα εργασιακά, όπως 1. Να ισχύσουν πάλι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας 2. Να πολεμηθεί η αδήλωτη, ανασφάλιστη και απροστάτευτη εργασία. Οι έλεγχοι για την μαύρη εργασία να είναι εντατικοί και συνεχείς και αν αξιοποιούν κάθε τεχνολογικό μέσο. Η συμβολή του συνδικαλιστικού κινήματος στην αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας μπορεί να είναι μεγάλη και πρέπει να θεσμοθετηθεί, ο πρόεδρος του ΕΚΡ επ’ αυτού έθεσε επίσης το θέμα της στελέχωσης Α’βάθμιων και Β’βάθμιων επιτροπών των Σωματείων με Τεχνικούς Επιθεωρητές.
Τέλος ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του ΕΚΡ κ. Σ.Χατζησάββα για τα τοπικά προβλήματα που απασχολούν το ΕΚΡ: Για τον περιορισμό της ανεργίας των οικοδόμων να ισχύσει στα Δημόσια έργα η εντοπιότητα, Το επίδομα Εργασίας να συνδεθεί με τα ένσημα, να θεσμοθετηθούν Εργατοδικεία τα οποία θα αντιμετωπίσουν το γεγονός ότι 4.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου