ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενωση Εισαγγελέων: Ναι στην κριτική των αποφάσεων – Οχι στη χειραγώγηση

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Με φόντο την απόφαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των παρα­κο­λου­θή­σεων σχετικά με το σκέλος της ΕΥΠ, δημο­σιεύ­ματα και αντι­δρά­σεις σε πολι­τικό επίπεδο, η Ενωση Εισαγ­γε­λέων Ελλάδος τονίζει πως «η θεμιτή κριτική των δικα­στι­κών απο­φά­σεων και εισαγ­γε­λι­κών κρίσεων είναι επι­βε­βλη­μένη, πρέπει όμως αυτή να γίνεται κατά τρόπο που δεν υπερ­βαί­νει κάθε μέτρο ευπρε­πούς εκφοράς δημό­σιου λόγου, με σεβασμό στην προ­σω­πι­κό­τητα και την ανε­ξαρ­τη­σία των Λει­τουρ­γών της Δικαιο­σύ­νης και χωρίς να επι­διώ­κε­ται, άμεσα ή έμμεσα, η χει­ρα­γώ­γησή τους».

Η Ενωση δια­βε­βαιώ­νει στην ανα­κοί­νωσή της πως «οι Εισαγ­γε­λι­κοί Λει­τουρ­γοί ασκούν τα καθή­κο­ντά τους με απόλυτη ευσυ­νει­δη­σία, κατά το χει­ρι­σμό κάθε υπό­θε­σης ενερ­γούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνεί­δησή τους, με βάση το απο­δει­κτικό υλικό, και δεν χει­ρα­γω­γού­νται, ούτε επη­ρε­ά­ζο­νται από ευθείες ή έμμεσες απειλές και πιέσεις από οποια­δή­ποτε πηγή και αν αυτές προ­έρ­χο­νται».

Πηγή kathimerini.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.