Στο «χορό» των καταλήψεων και οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ρόδου

Στο χορό των καταλήψεων μπήκαν από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, 14 Οκτωβρίου, και οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ρόδου.
Με αφορμή το γεγονός ότι αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μένουν άλυτα, οι μαθητές έκλεισαν το σχολείο τους και αρνούνται να επιστρέψουν στα μαθήματά τους. Απαιτούν μάλιστα από τους αρμόδιους φορείς να δώσουν λύσεις.
Οι μαθητές του 1ου Λυκείου ζητούν ειδικότερα να βελτιωθεί ο τομέας της Παιδείας στην περιοχή μας και να τους παρέχονται όλες οι γνώσεις και να μην δίνεται έμφαση μόνο στα μαθήματα κατεύθυνσης. Το γεγονός όμως ότι δεν κατέθεσαν επίσημα τα αιτήματά τους στους αρμόδιους φορείς, έχει δημιουργήσει κλίμα δυσαρέσκειας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
«Δεν γνωρίζουμε τα αιτήματα των μαθητών του 1ου Λυκείου. Να μας τα καταθέσουν για να μπορέσουμε και εμείς να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να δώσουμε λύσεις. Χωρίς να γνωρίζουμε τι επιθυμούν οι μαθητές, πώς θα προχωρήσουμε στις κινήσεις που πρέπει;», αναρωτήθηκε στη «δ» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης.
Ο προϊστάμενος δήλωσε επίσης πως οι καταλήψεις έχουν απαγορευθεί.
«Οι μαθητές μπορούν να κάνουν αποχή από τα μαθήματά τους, αλλά όχι καταλήψεις. Η πόρτα του γραφείου μου παρ’ όλα αυτά είναι ανοικτή για όλα τα παιδιά και τους μαθητές του 1ου Λυκείου. Μπορούν να έρθουν, να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που τους ταλανίζουν», δήλωσε ο κ. Παπαδομαρκάκης και πρόσθεσε πως περιμένει να τον επισκεφθεί αντιπροσωπεία μαθητών του 1ου Λυκείου.
Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου τους οι μαθητές του 3ου Λυκείου, οι οποίοι όμως μετά τα έκτροπα που σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή επέστρεψαν στα μαθήματά τους.
Κρίσιμη και καθοριστική για την πορεία των κινητοποιήσεων ήταν η συνάντηση που είχε ο κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης με μαθητές του 3ου Λυκείου την περασμένη Κυριακή.
«Είχα συνάντηση με τους μαθητές του 3ου Λυκείου στο γραφείο μου, την περασμένη Κυριακή.
Η συζήτηση που κάναμε διήρκεσε δύο ώρες. Συζητήσαμε όλα τα θέματα που τους απασχολούν. Δώσαμε λύσεις και τα παιδιά επέστρεψαν στα μαθήματά τους», δήλωσε ο κ. Γ. Παπαδομαρκάκης.
Σημειώνεται πως ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε κατάληψη και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου, που στεγάζονται στο ίδιο κτήριο με το 3ο Λύκειο (“Καπνοβιομηχανία”).

Τη λήξη της κατάληψης στο 3ο Λύκειο επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του 15μελους μαθητικού συμβουλίου κ. Μανώλης Ζήφος.