ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα «στοιχήματα» της κυβέρνησης: Στο «φουλ» οι μηχανές για τις εξαγγελίες, το ρεύμα και το μεταναστευτικό

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Μαξιμου

Σε τρεις άξονες κινεί­ται η κυβερ­νη­τική δρα­στη­ριό­τητα αυτό το διά­στημα: Στην υλο­ποί­ηση των εξαγ­γε­λιών του πρω­θυ­πουρ­γού Κυριά­κου Μητσο­τάκη στην Διεθνή Έκθεση Θεσ­σα­λο­νί­κης, στα νέα δεδο­μένα στο μετα­να­στευ­τικό, μετά την αλλαγή της στάσης της Γερ­μα­νίας και στην προ­σπά­θεια να υπάρξει ευρω­παϊκή παρέμ­βαση για τις στρε­βλώ­σεις στην αγορά ενέρ­γειας και το ακριβό ρεύμα στην Ελλάδα.

Σε momentum υλο­ποί­η­σης των πρω­θυ­πουρ­γι­κών εξαγ­γε­λιών από βήματος Διε­θνούς Έκθεσης Θεσ­σα­λο­νί­κης εισέρ­χε­ται η κυβέρ­νηση. Το πρό­γραμμα συνε­ντεύ­ξεων Τύπου από υπουρ­γικά στελέχη για την εξει­δί­κευση των μέτρων στή­ρι­ξης ολο­κλη­ρώ­νε­ται την ερχό­μενη Δευτέρα και πλέον στοί­χημα είναι οι υψηλές ταχύ­τη­τες, με στόχο τη βελ­τί­ωση της καθη­με­ρι­νό­τη­τας των πολιτών και προ­με­τω­πίδα:

Αύξηση δια­θέ­σι­μου εισο­δή­μα­τος

Ανα­βάθ­μιση ΕΣΥ

Στε­γα­στικό

Δημο­γρα­φικό

Αντι­με­τώ­πιση πλη­θω­ρι­σμού

Ενί­σχυση απα­σχό­λη­σης

Αλλαγές στην Παιδεία

“Ανα­βαθ­μί­ζουμε την παρε­χό­μενη εκπαί­δευση σε ιδιαί­τερα απο­μα­κρυ­σμέ­νες περιο­χές, όπου δεν πλη­ρού­νται οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις ίδρυσης εκπαι­δευ­τι­κής μονάδας. Από τις απα­ντή­σεις που θα δώσουμε στις προ­κλή­σεις της Παι­δείας θα κριθεί το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον της χώρας. Αφιε­ρώ­νουμε όλη μας την ενέρ­γεια ώστε κάθε παιδί να έχει πρό­σβαση σε ποιο­τική εκπαί­δευση” τόνισε ο υπουρ­γός Παι­δείας, Κυριά­κος Πιερ­ρα­κά­κης.

Το μετα­να­στευ­τικό

Η σκληρή γραμμή της Γερ­μα­νίας στο μετα­να­στευ­τικό βρί­σκε­ται στα ραντάρ της ελλη­νι­κής πρω­τεύ­ου­σας. Ο πρω­θυ­πουρ­γός δια­μη­νύει ότι η Ελλάδα δεν πρό­κει­ται να ανεχθεί μονο­μερή κατάρ­γηση της συν­θή­κης Σένγκεν και προ­ε­τοι­μά­ζε­ται να θέσει το ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής της 17ης και 18ης Οκτω­βρίου.

“Διάρ­ρηξη της συν­θή­κης Σένγκεν. Φοβό­μα­στε ντόμινο. Θα λει­τουρ­γή­σουμε ώστε να δια­σφα­λί­σουμε τα συμ­φέ­ρο­ντά μας και το ευρω­παϊκό κεκτη­μένο“, σημεί­ωσε ο Γραμ­μα­τέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλα­φά­της.

“Οι μονο­με­ρείς ενέρ­γειες βάλλουν κατά της Σένγκεν. Η Τουρκία αρνεί­ται να εφαρ­μό­σει τα συμ­φω­νη­θέ­ντα που προ­βλέ­πει την επι­στροφή αιτού­ντων άσυλο. Η Ελλάδα δε θα ζήσει κρίση. Δε θα ζήσει το 2015. Έχουμε δια­φο­ρε­τική πολι­τική και εργα­λεία. Εμείς θέλουμε ευρω­παϊκή λύση” είπε ο βου­λευ­τής της ΝΔ, Δημή­τρης Και­ρί­δης.

Κόστος ενέρ­γειας

Στο μέτωπο της εκτό­ξευ­σης στο κόστος της ενέρ­γειας, η Κομι­σιόν έχει στα χέρια της τις προ­τά­σεις του Έλληνα πρω­θυ­πουρ­γού, που απο­τυ­πώ­νο­νται σε ένα πλέγμα τεσ­σά­ρων παρεμ­βά­σεων για:

Ισχυ­ρό­τερη δια­κυ­βέρ­νηση με καλύ­τερο συντο­νι­σμό

Καλύ­τερη ρυθ­μι­στική επο­πτεία από τη Ε.Ε. στην ενερ­γειακή αγορά για απο­τροπή αθέ­μι­των πρα­κτι­κών στην τιμο­λό­γηση

Ειδική διευ­θέ­τηση όσον αφορά τη στό­χευση των ουκρα­νι­κών υπο­δο­μών από τη Ρωσία

Ώθηση στις ηλε­κτρι­κές δια­συν­δέ­σεις

“Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε ότι έχουμε μία ενιαία ευρω­παϊκή αγορά και κανόνες και να υπάρ­χουν χώρες δύο ταχυ­τή­των. Ο πρω­θυ­πουρ­γός ζήτησε να υπάρ­ξουν άμεσα μέτρα” τόνισε η Υφυ­πουρ­γός Περι­βάλ­λο­ντος & Ενέρ­γειας, Αλε­ξάν­δρα Σδούκου.

Μέσα στα επόμενα εικο­σι­τε­τρά­ωρα, η πρό­ε­δρος της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής ανα­μέ­νε­ται να λύσει και τον γρίφο των χαρ­το­φυ­λα­κίων που θα ανα­λά­βει κάθε κράτος μέλος στην παρούσα πεντα­ε­τία. Σύμφωνα με τα επι­κρα­τέ­στερα σενάρια, η χώρα μας φέρεται να διεκ­δι­κεί είτε το χαρ­το­φυ­λά­κιο των υπο­δο­μών, είτε το χαρ­το­φυ­λά­κιο της συνοχής και των μεταρ­ρυθ­μί­σεων.

Ρεπορ­τάζ: Δημή­τρης Γκά­τσιος

Πηγή: ertnews.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.