ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βασίλης Κικίλιας: 2,7 εκατ. ευρώ για τον ατομικό εξοπλισμό εθελοντών πυροσβεστών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
WhatsApp-Image-2024-09-03-at-20.15.43-1-768x512

Συνά­ντηση με το διοι­κη­τικό συμ­βού­λιο της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δίας Εθε­λο­ντι­κών Οργα­νώ­σεων Δασοπροστασίας- Πυρό­σβε­σης, πραγ­μα­το­ποί­ησε σήμερα το από­γευμα, ο υπουρ­γός Κλι­μα­τι­κής Κρίσης και Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας, Βασίλης Κικί­λιας παρου­σία του υφυ­πουρ­γού ΚΚΠΠ, Ευάγ­γε­λου Τουρνά, του γ.γ Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας, Βασίλη Παπα­γε­ωρ­γίου και του αρχηγού του Πυρο­σβε­στι­κού Σώματος, Θεό­δω­ρου Βάγια.

Ο Βασίλης Κικί­λιας ευχα­ρί­στησε τους εθε­λο­ντές για την ανι­διο­τελή προ­σφορά τους, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι με τη πολύ­τιμη συν­δρομή που παρεί­χαν στους πυρο­σβέ­στες συνέ­βα­λαν καθο­ρι­στικά στις μάχες που δόθηκαν φέτος σε χιλιά­δες πύρινα μέτωπα.

Τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας- η οποία αριθμεί 29 εθε­λο­ντι­κές ομάδες με πάνω από 1500 μέλη και δια­θέ­τει 70 πυρο­σβε­στικά οχήματα- εξέ­φρα­σαν τις ευχα­ρι­στίες τους, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι το 2024 έγιναν από το υπουρ­γείο τερά­στια βήματα για την ανα­βάθ­μιση του ρόλου των εθε­λο­ντι­κών ομάδων στη δασο­προ­στα­σία και την πυρό­σβεση, όπως:

• Εκπαι­δεύ­σεις σε θεω­ρη­τικό και πρα­κτικό επίπεδο. Η θεω­ρη­τική εκπαί­δευση έγινε για πρώτη φορά διαδικτυακά- πάγιο αίτημα των εθε­λο­ντών στην περιφέρεια- και η πρα­κτική εκπαί­δευση σε πυρο­σβε­στι­κούς σταθ­μούς.

• Πιστο­ποι­ή­θηκε και έχει εντα­χθεί στο νέο Μητρώο Εθε­λο­ντών Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας το 95% των εθε­λο­ντι­κών ομάδων.

• Φέτος, ενι­σχύ­θηκε σημα­ντικά ο ρόλος των εθε­λο­ντι­κών ομάδων στον επι­χει­ρη­σιακό σχε­δια­σμό του Πυρο­σβε­στι­κού Σώματος.

• Τα εθε­λο­ντικά πυρο­σβε­στικά οχήματα πλέον δια­θέ­τουν tracker, ώστε να απει­κο­νί­ζο­νται στο πλη­ρο­φο­ριακό σύστημα του Πυρο­σβε­στι­κού Σώματος ENGAGE, στο οποίο έχουν πρό­σβαση όλες οι εθε­λο­ντι­κές ομάδες.

Επι­πλέον, ο κ. Κικί­λιας ενη­μέ­ρωσε το ΔΣ για την εξέλιξη της προ­μή­θειας νέου ατο­μι­κού εξο­πλι­σμού, μέσω του προ­γράμ­μα­τος ΑΙΓΙΣ, το οποίο περι­λαμ­βά­νει 4.500 σετ (στολή, αρβύλες και κράνος). Το συνο­λικό κόστος ανέρ­χε­ται σε 2,7 εκ. ευρώ και η παρα­λαβή ανα­μέ­νε­ται μέσα στους επό­με­νους μήνες.

Ο κ. Κικί­λιας δεσμεύ­θηκε επίσης ότι θα δρο­μο­λο­γη­θεί άμεσα σειρά αιτη­μά­των των εθε­λο­ντών, μεταξύ των οποίων είναι:

• Ακόμα μεγα­λύ­τερη συμ­με­τοχή των εθε­λο­ντι­κών ομάδων στα δεδο­μένα του πλη­ρο­φο­ρι­κού συστή­μα­τος ENGAGE.

• Επέ­κταση της εκπαί­δευ­σης των εθε­λο­ντών και πιστο­ποί­ησή τους σε αστικά συμ­βά­ντα πυρό­σβε­σης.

• Ανάληψη νομο­θε­τι­κής πρω­το­βου­λίας για την κάλυψη των εξόδων ασφά­λι­σης και τελών κυκλο­φο­ρίας των εθε­λο­ντι­κών πυρο­σβε­στι­κών οχη­μά­των.

Πηγή: in.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.