ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δήμος Ρόδου αναμένει την απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΧΑΛΚΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Θα ακο­λου­θή­σουν οι εγκρί­σεις της δημο­τι­κής επι­τρο­πής και τιου δημο­τι­κού συμ­βου­λίου

Το κείμενο της από­φα­σης του Ταμείου Παρα­κα­τα­θη­κών και Δανείων, για τη χορή­γηση στον Δήμο Ρόδου, δανείου ύψους περίπου 9.5 εκα­τομ­μυ­ρίων ευρώ, ανα­μέ­νει τώρα η δημο­τική αρχή, προ­κει­μέ­νου να εκκι­νή­σει τις λοιπές δια­δι­κα­σίες για την εκτα­μί­ευσή του.

Η απόφαση του διοι­κη­τι­κού συμ­βου­λίου του Ταμείου βρί­σκε­ται στο στάδιο της καθα­ρο­γρα­φής και μέσα στις επό­με­νες ημέρες ανα­μέ­νε­ται να παρα­λη­φθεί από τον Δήμο. Μόλις αυτό γίνει, θα συγκλη­θούν η δημο­τική επι­τροπή και ακο­λού­θως το δημο­τικό συμ­βού­λιο προ­κει­μέ­νου να εγκρί­νουν τη λήψη του δανείου με τους όρους που έχουν τεθεί και η απόφαση θα σταλεί προς έλεγχο νομι­μό­τη­τας στην Απο­κε­ντρω­μένη Διοί­κηση. Στη συνέ­χεια θα καταρ­τι­στεί το κείμενο της δανεια­κής σύμ­βα­σης, το οποίο θα πρέπει να υπο­βλη­θεί προς έλεγχο στο Ελεγ­κτικό Συνέ­δριο.

Πρόθεση του οικο­νο­μι­κού επι­τε­λείου του Δήμου, είναι να διεκ­πε­ραιώ­σει τις δια­δι­κα­σίες όσο το δυνατόν γρη­γο­ρό­τερα, ώστε να αρχίσει να τακτο­ποιεί ληξι­πρό­θε­σμες οφειλές που περι­λαμ­βά­νο­νται στη σχετική λίστα. «Υπάρ­χουν και άλλες οφειλές που δεν εμφα­νί­ζο­νται στην κατά­σταση των ληξι­πρό­θε­σμών, γιατί ήταν εκτός προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού και δεν έχουν ενταλ­μα­το­ποι­η­θεί. Αυτές υπο­λο­γί­ζο­νται συνο­λικά σε περίπου 10 εκατ ευρώ, γι’ αυτό λέγαμε ότι οι υπο­χρε­ώ­σεις του Δήμου είναι περίπου 20 εκα­τομ­μύ­ρια», δήλωσε χθες ο αντι­δή­μαρ­χος Οικο­νο­μι­κών Κώστας Χαλκιάς.

Ερω­τη­θείς τι θα γίνει με τις περι­πτώ­σεις αυτές, ο αντι­δή­μαρ­χος εξήγησε, ότι για να γίνει μια πληρωμή από τον Δήμο πρέπει υπο­χρε­ω­τικά να ακο­λου­θη­θεί συγκε­κρι­μένη δια­δι­κα­σία. Αν στη δια­δι­κα­σία υπάρ­χουν κενά, αυτά πρέπει να υπο­κα­τα­στα­θούν από την έκδοση δικα­στι­κών απο­φά­σεων.

Μάλιστα σε κάποιες περι­πτώ­σεις θα πρέπει να υπάρ­χουν τελε­σί­δι­κές ή αμε­τά­κλη­τες απο­φά­σεις, είπε και συνέ­χισε: «Αντι­λαμ­βά­νε­στε λοιπόν ότι αυτοί οι άνθρω­ποι θα πρέπει να προ­χω­ρή­σουν στην άσκηση αγωγής, στην οποία θα πρέπει να περι­γρά­ψουν ποιος τους έδωσε εντολή, με ποιους όρους και προ­ϋ­πο­θέ­σεις, ποια ήταν τα οικο­νο­μικά δεδο­μένα, αν παρα­σχέ­θηκε η υπη­ρε­σία ή αν εκτε­λέ­στηκε το έργο, από ποιον παρα­λή­φθηκε και ποιο είναι το ποσό που αξιώ­νε­ται. Επίσης θα πρέπει ο Δήμος να ασκήσει τα δικαιώ­ματά του. Αν δεν υπάρχει η απαι­τού­μενη επι­βε­βαί­ωση, δεν μπο­ρούμε να προ­χω­ρή­σουμε στην ανα­γνώ­ριση αιτη­μά­των. Δεν μπο­ρούμε να κάνουμε δια­φο­ρε­τικά» τόνισε ο αντι­δή­μαρ­χος, για να προ­σθέ­σει: «Στο βαθμό λοιπόν που κάποιος ιδιώτης έχει εφο­δια­στεί με έγγραφα, είναι σε πολύ καλύ­τερη θέση από κάποιον που δεν δια­θέ­τει. Γι αυτό στη­λι­τεύ­σαμε από την αρχή αυτές τις δια­δι­κα­σίες και είπαμε ότι δεν μπορεί να γίνο­νται».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.