ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δύο υποθέσεις απάτης με αγορά αυτοκινήτων μέσω του facebook στα Δωδεκάνησα

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση
Facebook

Δύο υπο­θέ­σεις απάτης με αγορά αυτο­κι­νή­των μέσω του facebook απα­σχο­λούν από χθες τις αστυ­νο­μι­κές αρχές στα Δωδε­κά­νησα.

Πιο συγκε­κρι­μένα μια 41χρονη ημεδαπή, κάτοι­κος Πυλώνας υπέβαλε μήνυση εις βάρος μιας 40χρονης και μιας 35χρονης, υπη­κό­ους Βουλ­γα­ρίας και κατά ενός άγνω­στου για απάτη.

Ειδι­κό­τερα, την 5η Δεκεμ­βρίου 2023 η 41χρονη είδε μέσω του Facebook από άτομο με στοι­χεία ημε­δα­πής μια αγγελία πώλησης αυτο­κι­νή­του, μάρκας Toyota, χρώ­μα­τος λευκού έναντι του ποσού των 6.000 ευρώ.

Εστειλε προ­σω­πικό μήνυμα και κάλεσε σε τηλε­φω­νικό αριθμό για περαι­τέρω διευ­κρι­νί­σεις. Της απε­στά­λη­σαν στην εφαρ­μογή «viber» διά­φο­ρες φωτο­γρα­φίες του αυτο­κι­νή­του και αφού συμ­φώ­νη­σαν για την αγο­ρα­πω­λη­σία του αυτο­κι­νή­του, της ζήτησαν να τους μετα­φέ­ρει το χρη­μα­τικό ποσό των 2.000 ευρώ μέσω τρα­πέ­ζης προ­κει­μέ­νου να της στεί­λουν το αυτο­κί­νητο.

Ακόμη, της είπαν ότι θα έστελ­ναν το αυτο­κί­νητο κι αν δεν της αρέσει θα το έπαιρ­ναν πίσω και θα της επέ­στρε­φαν το χρη­μα­τικό ποσό που τους είχε κατα­θέ­σει.

Κατέ­θεσε σε λογα­ρια­σμό της Εθνικής Τρά­πε­ζας από τον δικό της λογα­ρια­σμό το χρη­μα­τικό ποσό των 500 ευρώ σε άτομο με στοι­χεία της πρώτης κατη­γο­ρού­με­νης. Έπειτα μίλησαν ξανά και της ζήτησαν να κατα­θέ­σει και το υπό­λοιπο χρη­μα­τικό ποσό, ήτοι άλλα 1.500 ευρώ προ­κει­μέ­νου να της στεί­λουν το αυτο­κί­νητο την ίδια μέρα.

Εν συνε­χεία, μετέβη σε κατά­στημα MoneyGram στην περιοχή του Γεν­να­δίου και κατέ­θεσε το χρη­μα­τικό ποσό των 1.500 ευρώ σε άτομο με στοι­χεία της δεύ­τε­ρης. Μετά συνο­μί­λησε με άτομο το οποίο της συστή­θηκε ως λογι­στής και της είπε ότι αν του κατα­θέ­σει και το υπό­λοιπο ποσό θα της κάνει καλύ­τερη τιμή και θα της αφαι­ρέ­σει άλλα 400 ευρώ περίπου από το αρχικό ποσό που είχαν συμ­φω­νή­σει.

Από την αστυ­νο­μική έρευνα προ­έ­κυψε ότι οι δύο Βουλ­γά­ρες δια­μέ­νουν στην Μεσσήνη και ανα­ζη­τού­νται από τις εκεί αστυ­νο­μι­κές αρχές.

-Στο μεταξύ, την 6η Δεκεμ­βρίου 2023 καταγ­γέλ­θηκε από μια 31χρονη ημεδαπή κάτοικο Σκάλας Πάτμου απάτη που έλαβε χώρα την προη­γού­μενη ημέρα το πρωί.

Ειδι­κό­τερα, την 10:00′ ώρα της 5ης Δεκεμ­βρίου 2023 έλαβε κλήση στα γραφεία εται­ρείας από άτομο που της δήλωσε ότι την 2α Δεκεμ­βρίου 2023 είχε κατα­θέ­σει το ποσό των 6.500 ευρώ για την αγορά αυτο­κι­νή­του μάρκας NISSAN QASHQAI και για το οποίο είχε αναρ­τη­θεί αγγελία στην εφαρ­μογή marketplace του facebook.

Tον ενη­μέ­ρωσε ότι η εται­ρεία δρα­στη­ριο­ποιεί­ται στην έκδοση ακτο­πλοϊ­κών εισι­τή­ριων, εκδρο­μών και πρα­κτό­ρευση πλωτών μέσων, δεν ασχο­λεί­ται με αγο­ρα­πω­λη­σίες οχη­μά­των και ότι έχει πέσει θύμα απάτης όπως και η εται­ρεία.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.