ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί να ψηφίσουν οι αγρότες ΚΚΕ- Αρθρο του Νίκου Φραζή υποψήφιου βουλευτή στα Δωδεκάνησα

news room 3 λεπτά ανάγνωση
700

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ

Στις 21 Μαΐου μέσα σ’ έναν κατά τα άλλα αρνη­τικό συσχε­τι­σμό, έγινε ένα σημα­ντικό ελπι­δο­φόρο βήμα με την εκλο­γική άνοδο του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ αύξησε τους ψήφους του κατά 125.000, το εκλο­γικό του ποσοστό έφτασε στο 7,23% και εξέλεξε 26 βου­λευ­τές. Αυτή η σημα­ντική άνοδος του κόμ­μα­τος σε ψήφους, ποσοστό και βου­λευ­τές χρειά­ζε­ται να ενι­σχυ­θεί ακόμα περισ­σό­τερο στις 25 Ιουνίου με ακόμα περισ­σό­τε­ρες ψήφους στο κόμμα.

Ειδικά οι άνθρω­ποι του πρω­το­γενή τομέα, εδώ στα Δωδε­κά­νησα, οι βιο­πα­λαι­στές αγρότες, οι κτη­νο­τρό­φοι και οι μελισ­σο­κό­μοι έχουν συμ­φέ­ρον από ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, από την εκλογή περισ­σό­τε­ρων κομ­μου­νι­στών βου­λευ­τών.

Γιατί οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ ήταν και θα είναι στα μπλόκα και στις κινη­το­ποι­ή­σεις των αγροτών σε όλη την χώρα. Γιατί οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ σταθερά στη­ρί­ζουν μέσα και έξω από την βουλή τα αιτή­ματα της αγω­νι­ζό­με­νης αγρο­τιάς.

Γιατί το ΚΚΕ ανα­δει­κνύει ακα­τά­παυ­στα , με όλες τους τις δυνά­μεις τα μεγάλα προ­βλή­ματα και αδιέ­ξοδα των αγροτών.

Οι αγρότες στα Δωδε­κά­νησα, βιώνουν σήμερα σε ακόμα μεγα­λύ­τερο βαθμό τις αρνη­τι­κές συνέ­πειες της κυρί­αρ­χης πολι­τι­κής στον πρω­το­γενή τομέα με πολύ οξυμένα προ­βλή­ματα. Τα σημα­ντι­κό­τερα απο­τε­λούν:

1.Το δυσβά­στα­κτο κόστος παρα­γω­γής, που απο­τε­λεί δια­χρο­νικό πρό­βλημα για τους παρα­γω­γούς στα νησιά. Όμως μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρα­νία τα κόστη έχουν κυριο­λε­κτικά ξεφύγει και δεν πάρθηκε κανένα ουσια­στικό μέτρο αντι­με­τώ­πι­σης από την κυβέρ­νηση.

2.Οι τιμές χον­δρι­κής πώλησης των προ­ϊ­ό­ντων είναι πολύ χαμηλές, σε συνάρ­τηση με το υψηλό κόστος παρα­γω­γής. Το απο­τέ­λε­σμα είναι να μένει ένα πολύ μικρό εισό­δημα στον αγρότη για να ζήσει την οικο­γέ­νεια του.

3.Το πολύ μικρό δια­θέ­σιμο αγρο­τικό εισό­δημα, ειδικά σε σχέση με το αυξη­μένο κόστος ζωής, ανα­γκά­ζει την πλειο­ψη­φία των παρα­γω­γών να κάνει δεύτερη δουλειά για να επι­βιώ­σει.

4.Οι ανε­ξέ­λεγ­κτες εισα­γω­γές σε προ­ϊ­ό­ντα που υπάρχει επάρ­κεια της τοπικής παρα­γω­γής π.χ. πατάτα Αιγύ­πτου.

5.Η μονό­πλευρη και άναρχη του­ρι­στική ανά­πτυξη που στερεί πολύ­τι­μους υδά­τι­νους πόρους και εκτά­σεις υψηλής παρα­γω­γι­κό­τη­τας από τον πρω­το­γενή τομέα.

6.Οι κατα­στρο­φές από τα ελάφια στην αγρο­τική παρα­γωγή της Ρόδου , με την κυβέρ­νηση της ΝΔ πιε­ζό­μενη από τις αγρο­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις να επι­λέ­γει αντί να λύσει το πρό­βλημα, να εξαγ­γέλ­λει μέτρα κοροϊ­δίας.

Όλα αυτά τα σοβαρά προ­βλή­ματα δεν είναι ουρα­νο­κα­τέ­βατα, δεν απο­τε­λούν φυσικά φαι­νό­μενα με τα οποία πρέπει να μάθει να ζει ο αγρότης. Αυτά τα προ­βλή­ματα είναι τα πρα­κτικά απο­τε­λέ­σματα στην ζωή των πολι­τι­κών που άσκησαν όλες οι κυβερ­νή­σεις τα τελευ­ταία χρόνια.

Δηλαδή της πολι­τι­κής της ΕΕ στον πρω­το­γενή τομέα που εξει­δι­κεύ­ε­ται με μια σειρά οδηγίες και κανο­νι­σμούς τους οποίους ψήφισαν αλλά και υλο­ποί­η­σαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Σε συνερ­γα­σία βέβαια με τα διάφορα μικρό­τερα κόμματα που συγκυ­βέρ­νη­σαν κατά καιρούς.

Αυτές οι πολι­τι­κές εξα­να­γκά­ζουν όλο και περισ­σό­τε­ρου μικρο­με­σαί­ους αγρότες, να εγκα­τα­λεί­πουν το επάγ­γελμα τους σε όλη την χώρα και ιδιαί­τερα στα νησιά. Σε αυτές τις πολι­τι­κές στάθηκε με συνέ­πεια απέ­να­ντι μόνο το ΚΚΕ.

Για αυτούς τους λόγους λοιπόν, ο νησιώ­της παρα­γω­γός πρέπει να γυρί­σει­σή­μερα την πλάτη σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ,που συγκυ­βερ­νούν εδώ και χρόνια στον πρω­το­γενή τομέα με οδηγό τις εντολές της ΕΕ. Για αυτούς τους λόγους οι αγρότες δεν πρέπει να σκορ­πί­σουν την ψήφο τους στα μικρό­τερα κόμματα, που ορκί­ζο­νται στην ΕΕ και σε κάθε κρίσιμη στιγμή απο­δει­κνύ­ο­νται στη­ρίγ­ματα του συστή­μα­τος.

Για αυτούς τους λόγους είναι σήμερα κρίσιμο όσο ποτέ, ο νησιώ­της αγρότης να φτάσει στην κάλπη της 21 Ιούνιου με το ψηφο­δέλ­τιο του ΚΚΕ.

Γιατί ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ θα σημάνει δυνα­τό­τητα να ισχυ­ρο­ποι­η­θεί το αγρο­τικό συν­δι­κα­λι­στικό κίνημα σε όλη την χώρα. Γιατί ό,τι καλό έγινε για τους αγρότες, ό,τι ανα­γκά­στη­καν να δώσουν οι κυβερ­νή­σεις και η ΕΕ ήταν το απο­τέ­λε­σμα των συλ­λο­γικά οργα­νω­μέ­νων αγώνων και κινη­το­ποι­ή­σεων.

Με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ θα είναι πιο δυνατή η φωνή των αγροτών την επόμενη ημέρα.

Φραζής Νίκος, αγρότης,

υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής

του ΚΚΕ στα Δωδε­κά­νησα

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.