ΕΙΔΗΣΕΙΣ

A. Nικολούλη: Στη Ρόδο αναζητούσαν εξαφανισμένο στο Κορωπί

news room 3 λεπτά ανάγνωση
Χρήστος Μερεντίτης

Δεύτερη εβδο­μάδα απο­κα­λύ­ψεων για τη μυστη­ριώδη εξα­φά­νιση του νέου άνδρα στο Κορωπί.

Χάρη στην επίμονη και μεθο­δική έρευνα του «Τούνελ», τα στόματα που μέχρι τώρα παρέ­με­ναν κλειστά, άνοιξαν…

Η εκπομπή έφερε στο φως μαρτυρίες- φωτιά και ανα­τρο­πές.

Η μεγα­λύ­τερη προ­κλή­θηκε από τη σημα­ντική μαρ­τυ­ρία που έφτασε στην εκπομπή την Παρα­σκευή 23 Μαΐου. Ο Χρήστος Μερε­ντί­της χάθηκε την Τρίτη 6 Μαΐου και όχι τη Δευτέρα όπως πίστευαν όλοι, ακόμη και οι Αρχές.

Στο εξοχικό του 36χρονου άνδρα στον Άγιο Ιωάννη Κορω­πίου, κρύ­βε­ται τελικά το κλειδί του γρίφου.

Το αίμα του που βρέθηκε στην αποθήκη, ο κάλυκας από 9άρι πιστόλι και το αίμα στο λοστό που δεν έχει ακόμα ταυ­το­ποι­η­θεί, συν­θέ­τουν το παζλ του μυστη­ρίου.

Τα εγκλη­μα­το­λο­γικά εγα­στή­ρια της ΕΛ.ΑΣ ερευ­νούν εξο­νυ­χι­στικά και τα αυτο­κί­νητα του αγνο­ού­με­νου που φαί­νε­ται να χρη­σι­μο­ποί­η­σαν οι δράστες.

Τα ύποπτα ίχνη που προ­σπά­θη­σαν να σβήσουν αλλά και το ερώτημα αν τελικά ο Χρήστος δεν είναι το μόνο θύμα, ανοί­γουν νέο δρόμο στις έρευνες.

Στην εκπομπή μίλησαν ο βασικός συνερ­γά­της του, που σύμφωνα με τον αγνο­ού­μενο θα βρί­σκο­νταν τη μοιραία μέρα μαζί, αλλά και φίλοι που γνώ­ρι­ζαν πρόσωπα και πράγ­ματα.

Καταγ­γε­λίες που έφτασαν στο τηλε­φω­νικό κέντρο απο­κα­λύ­πτουν ένα παρα­σκή­νιο που σκορπά τον τρόμο στην ευρύ­τερη περιοχή των Μεσο­γείων. Κάνουν λόγο για τη δράση παρά­νο­μου κυκλώ­μα­τος που κλέβει επαγ­γελ­μα­τικά αυτο­κί­νητα, μηχα­νή­ματα και θαλάσ­σια σκάφη στην περιοχή καθώς και για αδί­στα­κτους τοκο­γλύ­φους.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του Χρήστου, Λίτσα Μερε­ντίτη. Στην έναρξη της εκπο­μπής απηύ­θηνε δρα­μα­τική έκκληση σε όποιον γνω­ρί­ζει κάτι για το γιο της, να μιλήσει. Δεν άντεξε όμως την ψυχο­λο­γική πίεση και κατέρ­ρευσε στο πλατό του «Τούνελ».

Ο συνερ­γά­της του αγνο­ού­με­νου μίλησε στο «Τούνελ»

Ο αγνο­ού­με­νος πριν εξα­φα­νι­στεί είχε πει στη σύντροφο του ότι είχε σκοπό να δια­νυ­κτε­ρεύ­σει στο εξοχικό του στο Κορωπί γιατί την επομένη το πρωί, είχε μια δουλειά στην Παιανία με τον συνερ­γάτη του Θανάση Κου­μπο­θα­νάση. Η Αγγε­λική Νικο­λούλη στην προη­γού­μενη εκπομπή του είχε απευ­θύ­νει έκκληση να επι­κοι­νω­νή­σει με το «Τούνελ», για να βοη­θή­σει στις έρευνες, πράγμα που έγινε.

Ο ίδιος αρνή­θηκε τον ισχυ­ρι­σμό του αγνο­ού­με­νου. Υπο­στή­ριξε πως δεν είχαν να κάνουν κάποια συγκε­κρι­μένη δουλειά την Τρίτη 6 Μαΐου. Απλώς είχαν έρθει σε επαφή με ιδιώτη στην περιοχή της Παια­νίας, που όμως δεν είχε απα­ντή­σει θετικά. Όπως είπε χαρα­κτη­ρι­στικά, η τελευ­ταία φορά που είδε τον αγνο­ού­μενο, ήταν τη Δευτέρα το από­γευμα στις 5 Μαΐου στο σπίτι του στο Κορωπί. Τότε ο Χρήστος του είχε μιλήσει για ένα ραντε­βού που είχε, χωρίς όμως να του διευ­κρι­νί­σει που και με ποιον. Οι συγ­γε­νείς του Χρήστου που τον έψαχναν ανή­συ­χοι, τον ξύπνη­σαν τα ξημε­ρώ­ματα της 7ης Μαΐου για να τον ρωτή­σουν αν ήξερε που βρί­σκε­ται. Τότε υπέθεσε πως ο Χρήστος μπορεί να είχε πάει στη Ρόδο γι’ αυτό και τους το είπε.

Τι είπε ο φίλος και μάρ­τυ­ρας

Ο αγνο­ού­με­νος είχε στην κατοχή του ένα λευκό επαγ­γελ­μα­τικό φορτηγό μάρκας Mercedes Atego 815, με το τιμόνι δεξιά.

Στενός φίλος και συνερ­γά­της του Χρήστου που μίλησε στην εκπομπή, γνώριζε πως ο 36χρονος είχε «λύσει» το τιμόνι προ­κει­μέ­νου να το μετα­φέ­ρει στην αρι­στερή πλευρά. Η μετα­τροπή όμως καθώς και τα ανταλ­λα­κτικά που χρειά­ζο­νταν, θα κόστι­ζαν πολύ ακριβά. Γι’ αυτό το λόγο επα­νέ­φερε το τιμόνι στη δεξιά πλευρά.

Αυτό που του έκανε εντύ­πωση όταν βρέθηκε με τους συγ­γε­νείς στο εξοχικό, ήταν τα φρε­σκο­σκαμ­μένα σημεία στο έδαφος αλλά και άλλα «ξυσμένα» από την τσάπα του Χρήστου, όπως είπε χαρα­κτη­ρι­στικά. Γεγονός που τον οδηγεί στο συμπέ­ρα­σμα πως κάποιος γνώστης των μηχα­νη­μά­των, προ­σπά­θησε να σβήσει ίχνη και από την αυλή του εξο­χι­κού.

Και δεύτερο θύμα στην περιοχή;

Σημα­ντι­κός μάρ­τυ­ρας που γνω­ρί­ζει πρόσωπα και πράγ­ματα έδωσε στο «Τούνελ» τη δική του εκδοχή για τη μυστη­ριώδη αυτή υπόθεση. Ισχυ­ρί­στηκε ότι πιθανά να υπάρχει και δεύτερο θύμα.

Ο πατέρας του αγνο­ού­με­νου στην προ­σπά­θεια του να μετα­φέ­ρει την τσάπα για να μην του την κλέψουν, άθελα του έσβησε από το έδαφος σημα­ντικά στοι­χεία.

Όπως είπε χαρα­κτη­ρι­στικά, το αίμα που βρέθηκε στην αποθήκη ανήκει στον Χρήστο. Υπάρχει όμως και αίμα πάνω σε ένα λοστό, που δεν έχει ακόμα ταυ­το­ποι­η­θεί. Κάτι που εύλογα γεννάει το καυτό ερώτημα. Υπήρξαν παρα­πάνω από ένα θύματα;

Διευ­κρι­νί­στηκε στην εκπομπή ότι ποσό­τητα του αίματος ήταν πολύ μικρή και σε κακή κατά­σταση γι’ αυτό και τα εργα­στή­ρια δυσκο­λεύ­ο­νται στο να βρουν το DNA.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.