Τοπικές Ειδήσεις

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη δίκη για τη δολοφονία Τοπαλούδη

Κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες ξανάρχισε χθες, μετά από 1,5 μήνα, η δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο. Ουσιαστικά η δίκη διεξάγεται χωρίς ακροατήριο και χωρίς την παρουσία έστω κι ενός δημοσιογράφου.
Πιο συγκεκριμένα, με αυστηρότατα μέτρα και πρωτόγνωρες εικόνες λόγω του κορωνοϊού, συνεχίστηκε χθες η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της αποτρόπαιης δολοφονίας και του βιασμού της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.
Η δίκη για την υπόθεση διεξάγεται, έπειτα από δύο διακοπές, κατ’ εξαίρεση καθώς λήγει σύντομα το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 18 μηνών για τον έναν εκ των δύο νεαρών κατηγορουμένων, τον 23χρονο Ροδίτη.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο αλβανικής καταγωγής 21χρονος, κρατείται και για άλλη υπόθεση βιασμού η οποία, όπως έγραψε η «δημοκρατική», επρόκειτο να απασχολήσει χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω αλλά αναβλήθηκε για την 1η Ιουνίου 2020.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών καλείται μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες να εκδώσει την απόφασή του για τον βιασμό και τη φρικιαστική δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας.
Στην αίθουσα του δικαστηρίου, μεγέθους 98 τετραγωνικών μέτρων, με απόφαση της Προέδρου δεν επετράπη η παρουσία κοινού, αλλά ούτε και δημοσιογράφων, κάτι που προβλημάτισε νομικούς καθώς θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία ακυρότητας της διαδικασίας βάσει της αρχής δημοσιότητας της δίκης.
Στην έδρα του δικαστηρίου, προκειμένου να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας, κάθισαν οι τρεις τακτικοί δικαστές, η εισαγγελέας και η γραμματέας, ενώ οι τέσσερις ένορκοι κάθισαν κάτω από την έδρα, σε θέσεις συνηγόρων.
Η διαδικασία, σύμφωνα με όσα μεταφέρουν οι συνήγοροι στους δημοσιογράφους, συνεχίστηκε χθες με την κατάθεση του πατέρα του Ροδίτη κατηγορούμενου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πατέρας του Pοδίτη κατηγορούμενου έπεσε σε αντιφάσεις κατά τη διάρκεια της εξέτασής του, γεγονός που οδήγησε την εισαγγελέα της έδρας να του ζητήσει να μην απομακρυνθεί έως το πέρας της δίκης από την αίθουσα, προκειμένου να εξετάσει την άσκηση ή μη, δίωξης εις βάρος του για ψευδορκία.
H απόφαση του Δικαστηρίου για την υπόθεση, σύφωνα με πληροφορίες, αναμένεται την Πέπττη.
Για την συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας δεν αποκλείεται να οριστούν δικάσιμοι ακόμη και σε καθημερινή βάση.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου