ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Πανελλήνιες

Στην τελική ευθεία εισέρ­χο­νται από την προσεχή Δευτέρα 17 Μαρτίου οι προ­ε­τοι­μα­σίες για τη διε­ξα­γωγή των Πανελ­λα­δι­κών Εξε­τά­σεων.

«Εντεί­νουμε από τη Δευτέρα τις προ­ε­τοι­μα­σίες μας προ­κει­μέ­νου όλα να είναι έτοιμα για τις Πανελ­λα­δι­κές Εξε­τά­σεις», δήλωσε ο προϊ­στά­με­νος της Διεύ­θυν­σης Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης κ. Γιάννης Παπα­δο­μαρ­κά­κης.

«Θα προ­χω­ρή­σουμε στον ορισμό των εξε­τα­στι­κών κέντρων. Περι­μέ­νουμε και την σχετική εγκύ­κλιο από το υπουρ­γείο Παι­δείας», δήλωσε ο κ. Παπα­δο­μαρ­κά­κης και πρό­σθεσε πως είναι θέμα χρόνου να ανα­κοι­νω­θεί και η εξε­τα­στική ύλη.

Στόχος της Διεύ­θυν­σης Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης είναι να λει­τουρ­γή­σουν όλα τα λύκεια του νησιού μας ως εξε­τα­στικά κέντρα και να υπάρξει μέριμνα για τους μαθητές που φοιτούν σε λύκεια τα οποία βρί­σκο­νται σε απο­μα­κρυ­σμένα νησιά.

Σε ερώτηση αν έχουν καθυ­στε­ρή­σει οι ανα­κοι­νώ­σεις από το υπουρ­γείο Παι­δείας, ο κ. Παπα­δο­μαρ­κά­κης δήλωσε:

«Θεω­ρούμε πως δεν έχουν καθυ­στε­ρή­σει οι δια­δι­κα­σίες. Οι ανα­κοι­νώ­σεις από το υπουρ­γείο Παι­δείας για τις Πανελ­λα­δι­κές Εξε­τά­σεις γίνο­νται πάντα πριν από το Πάσχα».

Οι καθη­γη­τές του νησιού μας όμως θεωρούν πως έχει καθυ­στε­ρή­σει σημα­ντικά η ανα­κοί­νωση της εξε­τα­στι­κής ύλης.

«Εκτι­μούμε πως έχει καθυ­στε­ρή­σει πολύ η δια­δι­κα­σία για την ανα­κοί­νωση της ύλης από την οποία θα αντλη­θούν τα ερω­τή­ματα για τις εξε­τά­σεις. Ο χρόνος μετράει αντί­στροφα για τις εξε­τά­σεις και οι μαθητές δεν γνω­ρί­ζουν τι να κάνουν. Το ίδιο ισχύει για τους εκπαι­δευ­τι­κούς», δήλωσε ο κ. Βασίλης Καρα­γιάν­νης και πρό­σθεσε πως δεν έχει σταλεί και η εγκύ­κλιος από το υπουρ­γείο Παι­δείας.

«Αν γίνουν όσα ανα­κοι­νώ­θη­καν θα δημιουρ­γη­θούν τερά­στια προ­βλή­ματα. Οι εκπαι­δευ­τι­κοί δεν έχουν ενη­με­ρω­θεί για την ύλη που θα πρέπει να διδά­ξουν στους μαθητές που θα λάβουν μέρος στις εξε­τά­σεις. Προ­σπα­θούμε να έχουμε πλη­ρο­φό­ρηση από τους σχο­λι­κούς συμ­βού­λους», δήλωσε ο πρό­ε­δρος της Α’ ΕΛΜΕ.

Ο υφυ­πουρ­γός Παι­δείας κ. Σ. Κεδί­κο­γλου πάντως ανήγ­γειλε ότι μέχρι τις 15 Μαρτίου θα έχει ανα­κοι­νω­θεί ο αριθμός των εισα­κτέων στα ΑΕΙ για το επόμενο ακα­δη­μαϊκό έτος που ανα­μέ­νε­ται να κυμαν­θεί στα περσινά επίπεδα αλλά με αύξηση εισα­κτέων στις θετικές σχολές.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.