Ειδήσεις

Aντ. Aποστολίδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ένα ευρύ συμμαχικό-κοινωνικό ψηφοδέλτιο»

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την περιοχή μας όσον αφορά τις υποψηφιότητες ενόψει των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εξέφρασε με δηλώσεις του χτες, στην «δημοκρατική» ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Αποστολίδης.
Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει «συμμαχίες» ενώ απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο για νέο «σπάσιμο» του ενιαίου Δήμου Ρόδου. Επιπροσθέτως, αποκάλυψε πως δεν αποκλείεται, ο ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει έναν Δωδεκανήσιο για το Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.
«Η εσωκομματική διαδικασία για εμάς έχει ξεκινήσει εδώ και ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα –τουλάχιστον έξι μηνών. Για εμάς το πρωτεύον ζήτημα στον Δήμο Ρόδου, είναι να τεθεί ένα συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα συμφωνήσουμε ευρύτερα προς αυτό, δεν έχουμε στόχο να καταθέσουμε ένα κομματικό ψηφοδέλτιο. Εμείς θέλουμε ένα ευρύ συμμαχικό – κοινωνικό ψηφοδέλτιο το οποίο θα έρθει στον Δήμο Ρόδου να αλλάξει τα δεδομένα υπέρ της κοινωνίας και του τόπου. Για εμάς, κρίσιμο είναι να μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε ζητήματα όπως είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων, η διαχείριση των ζητημάτων που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει και ένα κοινωνικό πρόσωπο στον Δήμο Ρόδου με εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και της λειτουργίας του. Θα πρέπει να περάσουμε κι εμείς στην ψηφιακή εποχή –όπως και άλλοι δήμοι στην χώρα. Εμείς τέτοια ζητήματα τα θέτουμε ως πρόταγμα και αναζητούμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι συμφωνούν σε αυτά και είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν σε ένα ψηφοδέλτιο που δεν θα είναι κομματικό. Θέλουμε ευρύτερες συμμαχίες με κοινωνικό χαρακτήρα που θα έρθει και θα αλλάξει τον Δήμο Ρόδου προς το καλύτερο, θα κάνει βήματα μπροστά.
Αντίστοιχα, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θέλουμε ένα πολιτικό πλαίσιο το οποίο να διασφαλίσει την ορθότητα της κατανομής των πόρων προς όλους τους δήμους της περιοχής ευθύνης της και με αναλογικό τρόπο. Θέλουμε επίσης την διαφάνεια στις διαδικασίες να είναι κυρίαρχη, να υπάρχει ένα δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας, διαφανές και ανοικτό προς την κοινωνία και να μπορέσουμε να αλλάξουμε το σύνολο της ΠΝΑΙ. Η μονοκαλλιέργεια του Τουρισμού είναι κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η ΠΝΑΙ πρέπει να είναι κυρίαρχη στην αλλαγή των ρόλων και στην στήριξη πολλαπλών δράσεων» όπως είπε.

ΟΧΙ στο «σπάσιμο»
του Δήμου Ρόδου
λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Αποστολίδης, επέμεινε ότι στο πλαίσιο της συζήτησης για ενδεχόμενο νέο «σπάσιμο» του Δήμου Ρόδου, που κάποιοι πολιτικοί κύκλοι εξακολουθούν και επιμένουν να συντηρούν στο παρασκήνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου έχει ξεκαθαρίσει την θέση του επανειλημμένως: «Εμείς είμαστε σταθερά αντίθετοι στην διάσπαση του Δήμου Ρόδου. Θεωρούμε ότι ο Δήμος Ρόδου πρέπει να συνεχίσει την λειτουργία του, ως είναι, ενιαίος. Δεν εξυπηρετεί κανέναν το να ‘σπάσει’ εκ νέου. Οι θεσμικές αλλαγές που έφερε ο ‘Κλεισθένης’ μπορούν να κάνουν έναν Δήμο, πιο λειτουργικό και πιο δημοκρατικό στην λειτουργία του. Περιλαμβάνονται καινοτομίες όπως οι υποχρεωτικές τακτικές γενικές συνελεύσεις ανά τοπική κοινότητα, η υποχρέωση του δημοτικού συμβουλίου να ακούει τις εισηγήσεις των τοπικών συμβουλίων, τα τοπικά συμβούλια αποκτούν ρόλο. Κι αν αναλογιστούμε και την απλή αναλογική η οποία επιβάλλει την σύνθεση των απόψεων, νομίζω πως όλα αυτά δίνουν ένα παραπάνω κίνητρο προς όλους –ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων και χρωματισμών- να κάθονται στο τραπέζι του διαλόγου και να παράγουν ένα κοινώς αποδεκτό συμπέρασμα κάθε φορά. Έτσι πρέπει να λειτουργήσει ο Δήμος Ρόδου, με σύνθεση απόψεων και με σεβασμό στην διαφορετικότητα και στις ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας –είτε είναι το μικρότερο χωριό της Ρόδος, είτε είναι η πόλη».

Υποψήφιος για
Ευρωψηφοδέλτιο
από τα Δωδεκάνησα;
Ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου, υπογράμμισε πάντως πως αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να προτείνει υποψήφιο για το Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, έναν Δωδεκανήσιο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε διαδικασία Ευρωεκλογών, προτείνει πρόσωπα. Πολίτες εγνωσμένης αξίας, με πολιτική σταδιοδρομία, γνωστούς στο ευρύ κοινό. Η επιλογή, βέβαια γίνεται μετά από μία σύνθεση απόψεων σε μια κεντρική συζήτηση στην Αθήνα. Ευελπιστούμε ότι αυτή την φορά θα μπορέσουμε κι εμείς από τα Δωδεκάνησα να προτείνουμε ένα πρόσωπο στο Ευρωψηφοδέλτιο. Είναι όμως ακόμη πολύ νωρίς γι αυτή την συζήτηση…» όπως ανέφερε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου