ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία θεωρεί 11 ελληνικά νησιά αποστρατικοποιημένη ζώνη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τουρκική φρεγατα
Μέγεθος γραμμάτων

Σύμ­φω­να με επί­ση­μο έγ­γρα­φο, οι γεί­το­νες ζη­τούν να μην πραγ­μα­το­ποι­η­θούν στρα­τιω­τι­κές ασκή­σεις

Οι τουρ­κι­κές ένο­πλες δυ­νά­μεις συ­νε­χί­ζουν τη στρα­τη­γι­κή της έντα­σης στο Αι­γαίο, καθώς με ανα­κοί­νω­σή τους «δε­σμεύ­ουν» πε­ριο­χή σε διε­θνή ύδατα για τις έρευ­νες του Τσε­σμέ. Σε αυτή τη πε­ριο­χή ωστό­σο συ­μπε­ρι­λαμ­βά­νε­ται και μέρος της ελ­λη­νι­κής υφα­λο­κρη­πί­δας και, σύμ­φω­να με τους τούρ­κους, η «δέ­σμευ­ση» είναι «επ’ αό­ρι­στον».

Η απά­ντη­ση του ελ­λη­νι­κού πο­λε­μι­κού ναυ­τι­κού ήταν άμεση καθώς εξέ­δω­σε ανα­κοί­νω­ση που ανα­φέ­ρει πως «προ­σο­χή το μή­νυ­μα που αφορά έρευ­νες σε ελ­λη­νι­κή πε­ριο­χή ευ­θύ­νης, με­τα­δί­δε­ται από μη εξου­σιο­δο­τη­μέ­νο σταθ­μό».

Ο Τούρ­κος υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών, Με­βλούτ Τσα­βού­σο­γλου, όπως με­τα­δί­δει ο Alpha, αμ­φι­σβη­τεί εκτός από τα ελ­λη­νι­κά χω­ρι­κά ύδατα και κά­ποια νησιά ανα­φέ­ρο­ντας πως αυτά «εμπί­πτουν σε πο­λι­τι­κές και νο­μι­κές δια­φω­νί­ες». Η πλευ­ρά των Τούρ­κων με επί­ση­μο έγ­γρα­φο ζη­τούν να μην πραγ­μα­το­ποιού­νται στρα­τιω­τι­κές ασκή­σεις σε 11 νησιά καθώς όπως επι­ση­μαί­νουν «είναι απο­στρα­τι­κο­ποι­η­μέ­νες ζώνες». Και προ­χω­ρούν ένα βήμα πα­ρα­κά­τω καθώς αυτά τα 11 νησιά τα ανα­φέ­ρουν με τουρ­κι­κά ονό­μα­τα.

 

Πηγή newsbeast.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.