ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα κάλαντα στους ακριτικούς Αρκιούς από τον Αγγελο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
98

Στους περίπου 40 κατοί­κους των ακρι­τι­κών Αρκιών τρα­γουδά τα κάλαντα ο μονα­δι­κός μαθητής του Δημο­τι­κού Σχο­λείου ΄Αγγελος Κάβου­ρας με την μικρή συμπα­τριώ­τισσά του ΄Ελενα που ήρθε από το εξω­τε­ρικό για να περάσει τις δια­κο­πές με τους συγ­γε­νείς.

«Το ζήτησα ως δώρο από την οικο­γέ­νειά μου να έρθουμε εδώ και τις γιορτές αυτές για να πώ τα κάλαντα με τον συμπα­τριώτη μου και να ζήσω στην ησυχία του νησιού μας» μας λέει η μικρή ΄Ελενα. Ο Άγγελος φοιτά στην Ε΄Δημοτικού και όταν τελειώ­σει από Δημο­τικό Σχολείο θα μεταβεί στο γει­το­νικό νησί των Λειψών για να συνε­χί­σει στο Γυμνά­σιο. «Θέλω να γίνω στρα­τιω­τι­κός και να υπη­ρε­τήσω στα ακρι­τικά νησιά» μας λέει.

Από το πρωί όλες οι πόρτες των λιγο­στών κατοί­κων, μερικοί έχουν φύγει για τα μεγάλα κέντρα για να περά­σουν τις ημέρες αυτές με τους δικούς τους, έχουν ανοίξει διά­πλατα για να ακού­σουν τις χαρού­με­νες αυτές παι­δι­κές φωνές.

Το κλίμα των γιορτών στο νησί των Αρκιών, παρα την μοναξιά των κατοί­κων, είναι γιορ­τινό και προ­σφέ­ρει σ΄αυ­τούς που αγαπούν την ηρεμία, μονα­δι­κές στιγμές.

Πηγή ΕΡΤ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.